sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Tilastotieteen tynkää ja katse kohti uutta ja uljaampaa kautta!?

Tässä vaiheessa jälleen taas aina ja uudestaan hiihdon harrastaja perinteikkäästi toteaa että kausi on ohi ja uuteen pitäis ponnistaa heti huomenna.. huh huh!
Tämä loppumassa oleva kuukausi on ollut äärimmäisen laiskaa liikkumista sm viiskymppisen jälkeen. On vaan niin laiskottanut treenata, pientä ulkoilua ja kuntoilua ja ainoastaan pari crosstraining sessiota joita voidaan sanoa vedetyksi sillä teholla että voipi treeniksi tulkita.
Nyt pakettiin laitettava kausi oli kaksijakoinen.. Tälleen amatöörille ja kankealle veteraanille löytyi paljon hyviä suorituksia ja nautintoa treenien muodossa. Toinen ääripää oli taas se että kun kipeeks sattui tulemaan niin sitten oli siihen malliin kipeenä että otti kerralla viikkoja ja se hukkasi kunnon ja itseään piti keräillä todella pitkään päästäkseen taas liikkeelle ja fiiliksiin.
Kilpailuissa enkä missään kuuta tavoitellut mutta sittenkin vielä ehkä tuosta repaleisesta treenaamisesta johtuen tulokset jäivät ihan aavistuksen omia odotuksia alemmiksi. Siinä vaiheessa kun fiilikset ja kunto tuntui olevan nousussa niin johan pian sitten alkoi nokka tuhista tai muuten vaan johonkin kolottaa.. Tässäpä siis itselle haastetta ja tavoitetta tuleviin kuntoiluihin että koittais rytmittää niin että ei vetäis vieteriä niin suoraks että kuormitus kasvaa viikoittain niin kauan kunnes ei enää jaksa ja tulee kipeeks. Treenitunnithan ei ukkoo väsyksiin vie mutta töiden ja kuntoiluiden yhteisvaikutus näyttää olevan sitä luokkaa että aika usein väsyttää.
Ja tätä nyt joudun itsekseni pähkäilemään kun ei valmentajaakaan ole ilmoittautunut kyselyistä huolimatta! ;)
Kuitenkin sellainen harrastusinto ja polte on treenata ajan sallimissa puitteissa ja nyt myös sen jaksamisen sallimissa puitteissa , voisko niinkuin sanoa että rakkaudesta lajiin.. Ja onhan se velvoitekin tätä isoa blogin lukijajoukkoa kohtaan, nimittäin se projekti 2020! Jaksaahan sitä nuo viiskymppiset läpi murjoo ihan pienelläkin liikunnalla, mutta siellä se pykälä että "pitää olla hyvässä tuloskunnossa kun ko. ajankohta koittaa" . Ja sitä tuloskuntoahan ei saa millään muulla kuin riittävällä treenillä. Eli ei auta kuin lähteä lenkille!
Tämän kuun laiskottelukierteestä sen verran että vaikka onkin "henkisesti raskasta" lorvailla,
niin on tätä kirjoittaessa kuitenkin varsin hyvä olo kun ei tosiaankaan satu kipeästi mihinkään paikkaan!
Sitten tähän koitetaan tilastoida jotakin siitä vähästä mitä on tullut kauden aikana tehtyä:

- Hiihtoa 1664 km (eli varsin vähäinen määrä erityisesti huomioon ottaen ennätys hyvä talvi)
- Juoksua 550 km
- Pyöräilyä 1256 km
- Kuntosalilla 36 kertaa
- Crosstraining 19 kertaa
- Salibandy 13 kertaa
- Rullahiihtoa 958 km
- Satunnaisia kertoja kotijumppaa, keppikävelyä, vaellusta ,venyttelyä jota ei lasketa treenitunteihin.
- Sairaspäiviä 30 kpl
- Koko kauden kuntoilutunnit 388 h



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!