maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevättä rinnassa

Niinkuin jo aiemmin tuli todettua niin talvi on ohitse ja hiihdot luonnollisesti sen myötä. Mitään erityistä pitkää lepojaksoa ei meikäläisen tarvitse pitää, koska näillä urheilutunneilla ei varsinaisesti mitään treeni/kisaväsymyksiä tunneta. Olin Ainiovaaran tapahtuman jälkeen pari päivää tekemättä mitään ja sen jälkeen täytyi alkaa pientä liikehdintää ihan jo mielenterveyden kannalta. Olen samalla ulkoiluttanut vaimoa hölkkäillen kävellen ja pyöräillen tässä viikon mittaan. Vaimo joka on ollut jo vuosia henkinen tuki ja turva urheilussa ja muussakin elämässä. Ja nyt hänen toiminta-alueensa laajenee, koska vaikuttaa siltä että tässä vaiheessa hän ottaa projekti 2020 kestävyysvalmennusvastuun. Tässä päivänä muutamana on nääs käyny ilmi että kun suunnitellaan jotain lomareissua tms. niin rouva vaan ilmoittaa että minulla ei ole asiaa auton kyytiin vaan lähden sinne edeltä tai perästä polkupyörällä tai haluamallani muulla tavalla mikä liikkuu lihasvoimalla. Näyttää pelottavasti siltä että joudun vetäisemään jonkun 400 kilsan siivun pyörällä kesäloman aikana.. Katsotaan nyt moneenko palaseen sen joutuu viipaloimaan jaksaakseen!
Syytä onkin koittaa pysyä aktiivisena ja kenties vähäsen aktivoitua lisää sillä viime vuosina tehdyt(tekemättömät) pohjat alkaa varmaan pian rapisemaan ja kun ei niitä kuntoiluita hurjasti ole koskaan tullut niin pakko on tasaisella tuntimäärällä pitää koko ajan liikettä yllä.
Treenimäärien myötä voidaan palata talveen vielä pienen tilastonikkaroinnin myötä. Tylsiä ja pieniä numeroita tulee tähän seuraavaks:

Talvella hiihdin 1968 kilometriä eli 129 tuntia.
Hiihtokertoja tuli 88 kpl eli lenkin keskipituus oli reilu 22km
Hiihtolenkkien kesto oli keskimäärin noin puolitoista tuntia
Kilpailuja tuli talven aikana 12 kpl

Tuohon hiihtelyiden oheen joitain juoksukertoja keskimäärin kerran viikossa 30-70 min per kerta.
Punttisalia noin kerran viikossa tunti kerrallaan.
Viime aikaisten talvien laadun huomioon ottaen hiihtomäärä on mielestäni ihan hyvä. Uskoisin että lumirikkaana talvena hiihtokertojen määrä olis kutakuinkin sama, mutta ladulla saattais viihtyä kerrallaan jonkun verran pidempään.
Joka tapauksessa niinkuin niin monesti olen sitä täällä tolkuttanut niin projekti jatkuu. Taustajoukkoja kannustajia koutseja sponsoreita treenikavereita, mitä vain voi ilmoittautua allekirjoittaneelle tämän sivuston reunassa näkyvään sähköposti osoitteeseen!

Lisää settiä luvassa heti kun kerkeen ja huvittaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!