maanantai 22. toukokuuta 2017

Pikku juoksentelua

Pitänee tännekin päivitellä ettei vaan suuren suuri yleisö pääse luulemaan että täällä lepäilisin ihan laakereillani. Sitäkin varmaan vähän on, muttei sentään joka päivä.
Eilen tosiaan erehdyin minäkin menemään juoksukisapaikalle ja vieläpä numero rinnassa lähtöviivalle!
Kilpailutapahtuma oli Raholan kymppi tässä Tampereella ja matkana 10 km.
Sää oli aurinkoinen ja lämmin, hyvä ulkoilukeli.
Toissa keväänä olin saman juoksun viimeks kirmannut ja sen perusteella olin asettanut itselleni aikatavoitteen 39 min. Aika vaatimatonta, mutta hyvinkin linjassa siihen mitä meikäläinen on viime vuosina kirmannut.
Tätä vauhtia siis lähdin pitämään.. pikkuisen vajaata 4 minuutin kilsavauhtia. Jalka tuntui ihan hyvälle siihen vauhtiin , mutta jotenkin vaan tuntui sitten että oli matkan varrella monen monta sellaista huonoa hetkeä ja vaikka olevinaan kipitti menemään lujaa niin ei vaan vauhti pysyny hyvänä. Liman eritys oli kyllä keskimääräistä isompi, pikkuisen ehkä olikin pihisevissä henkirööreissä vielä normaaliakin enemmän jarrua ja sieltä ehkä vois sen minuutin selitellä. Aika oli siis 40.03.
En ole kyllä varma oliko reitti muutenkaan täsmälleen sama kuin edellisellä juoksemallani kerralla. Matkalla on niin paljon mutkia ja risteyksiä että en millään voi muistaa. No joka tapauksessa ainakin hyvä treeni siitä tuli.
Illalla vielä verryttelyks pelasin sählyä tunnin. Eli sunnuntai oli hyvinkin sellainen aktiivinen korkean sykkeen liikehdintä päivä. Jalka on alkanu pelaamaan aika hyvin. Ainakaan näin aamusta ei oo kintut niin kipeet kuin mitä ennakkoon kuvittelin. Tuntimäärät ei huimia ole enkä ole vielä juurikaan hiihtotreeniä tehnyt mutta koitetaan pitää liikettä yllä kun hyvälle tuntuu. Monipuolisuus on ollut tän toukokuun teemana toistaiseksi.
Kun toi viikon 18 tunti julkistus aiheutti jopa pientä mukavaa keskustelua tuolla facebookin seinällä niin julkistellaan sitten tunteja koko kesä. Viikolla 19 tuli urheilutunteja 6h40min ja viime viikolla 20 tunteja tuli 7 tuntia, eli hyvinkin tyypillisissä keskiarvoissa mennään. Tuo 7 on juuri se minimi keskiarvo johon koitan päästä vuoden ympäri.
Aika vakavaksihan se vetää kun tietää että kohta tuntuu kintuissa!

Reitti oli tuollainen

             Ja räkä roikkuen paita märkänä vaatimattoman loppukirin turvin maaliin ajassa 40.03

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!