keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Koitetaan kohottaa kuntoa kevättä kohti!

Ennättipä tuossa olla jo kuukauden paussi numerolapun kanssa riuhtomisessa. Liekö oli koukkupolvikisat niin karvasta kalkkia niellä että nyt vasta tuli taas osallistuttua.
Tosiaan sunnuntaiksi olin ilmoittautunut Jämille kympin luistelukisaan. Kelit rupee olemaan kohdallaan kun olen keväisen valon ystävä. Lunta toki sais olla täällä kotosalla enemmän.
Jämillä oli ihan huippuolosuhteet ja kilpailu oli oikeaa MAASTOhiihtoa niinkuin tässä eräs mua kovempi karpaasi sen jo eräänä päivänä ilmaisi.
Reitillä oli ihan mukavasti kaikenlaista maastoa, nousua ja laskua pätkä tasaistakin ja ihan oikeaa vitosen lenkkiä kierrettiin!
Ainoa mikä tuosta hiihtämisestä totuttuun tapaan puuttui oli itselläni se nopeus voima ja jaksaminen! Muuten oli homma hallussa.
Keli ei ollut lämpöasteista huolimatta mikään varsinainen vesikeli. Kostea se oli mutta kova tuuli kuivatti lumen pintaa ja vain joissain kohdin lumi vaikutti reilummin märälle.
Huomasin että olenkohan menettänyt pari kiloa tässä viimeisen kuukauden aikana kun vanhat historialliset suksetkin tuntui pysyvän alla ja toimivat ihan mukavasti.
Tasavahvaa suorittamistahan se oli, kierroksia ei taaskaan irronnu koneesta mitenkään erityisen paljoa. Hyytymistäkään ei tapahtunut eikä venymistä mihinkään suuntaan.
Ponnistelu riitti oman sarjan kakkostilaan ja voittaja oli aika totutusti Jani Koiranen. Jäin tuolle sarjani vakio palkintopallin kuluttajalle 27 sekuntia.
Kaiketi vauhtini oli sitten ihan jees koska olenpa monesti jääny hänelle enemmänkin!
Yleisen voittajalle, huippuhiihtäjä Vesa Kalliolle jäin 2.34.
Vaikutti että saatoin olla aavistuksen epävireessä ennen starttia ja kisariuhtominen sekä pitkä verryttely aukaisi paikkoja. Olin viikolla niin väsyksissä ja pihalla kaikesta tekemisestä että kaikki vähänkin kovemmat kuntoilut jäi rästiin. Tästä kuitenkin huomasin illalla että kisan jälkeen lihas oli lämmin ja elastinen. Eli selkeitä viitteitä siitä että kroppa saattaa yskähdellen käynnistyä ja sieltä voi löytyä jokin aavistuksen omainen suorituskyky! Niin että varoitus vaan muille !
Ja tosiaan aikomus on taas kerran tästä matkustella Kontiolahdelle itseään kiusaamaan. Ja viimeisenä oljen kortena sitten lomailua Kontiolahden ja Ylitornion kisojen välinen viikko. Uskomuksena ja toivomuksena siis on että viikon töistä lepäilyn myötä Aavasaksalla tapahtuu ihmeitä! Tapahtui tai ei niin lopputalven urakointi on aika selkeesti suunniteltu.
Tässä on nyt muutenkin ollut hyvä kuntoiluputki ennen ja jälkeen tuon Jämin kisan. Ei määriä kauheesti mutta ulkoilu on tuntunu hyvälle. Maanantaina hiihdin tunnin ja eilen jopa kaks. Tänään aamulla juoksentelin kolme varttia ennen kukonlaulua ja sit kävin hieronnassa ja loppupäivän ansaitusti lorvailen!
Tulokset:
http://www.jaminjanne.fi/tapahtumat/jamin-kisat-2017/tulokset-sunnuntai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!