sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Hiihtokisakuulumisia toisen perään

No niin, kyllästymiseen asti kerrotaan näitä juttuja viimeaikaisista hiihtokisoista.. vastahan minä kisoissa kävin keväällä 21 ja nyt eilen heti perään uudestaan.
Jotenkin onnistuivat minut höynäyttämään tuonne viestikilpailuihin. Ja heti kylmiltään avausosuudelle.
Kyseessä siis Hämeen viesti ja joukkueena LeKin 2 joukkue. Tuo tiimi josta saattaa vielä kehittyä jotain kunhan hieman vielä kokemusta hankitaan.. joukkueen keski-ikä siis jo lähempänä 50 vuotta. Kertoo paljon joukkueesta kun meikäläinen oli nuorin siinä porukassa.
No ikäjärjestyksessä lähdettiin menemään eli minä nuorimpana ensin.
Eihän tuo Hämeen viesti nyt tapahtumana niin iso ole , mutta ihan sopiva tälleen harvakseltaan lenkillä käyvälle ja vielä harvemmin kisoihin osallistuvalle..
Keli oli plussan puolella ja päiväkausia jatkuneiden vesi ja räntä sateiden myötä rata oli tykkilumella lyhyttä rinkiä, paikkana siis Hämeenlinna ja Ahvenisto.
Kisamatka siis 7km per osuus ja kaikki osuudet vapaalla.
Kisahan lähti omalta osaltani ihan kivan tuntuisesti heti paukusta alkaen.. avausosuudella oli nuorta voimaa ja vankkaa kokemusta sopivassa suhteessa ja neljän hiihtäjän ryhmänä lähdettiin irti ja vetovuoro vaihteli matkan varrella muutaman kerran.. itse en vetohommiin ryhtynyt koska niin varma en itsestäni ollut ja hyvä niin..koska kyllähän se kilpailemattomuus näkyi sekä myöskin valmistautuminen / se ettei valmistautumista kisaan oikein varsinaisesti ollut.. 
Niinhän siinä kävi että jo ennen avaus osuuden puolta väliä alkoi meikäläisen vieteri olla suorenemaan päin..kun reitille oli pari ihan kivaa nousua siunaantunut niin se oli omiaan väsyttämään äkkinäisen kroppaa..
Jäin sitten kovasta yrityksestä huolimatta pääjoukon matkasta , mutta taistelin rääkäten tuttua miestä niin paljon kuin vain kykenin..
Sinne jäi voimat ja keuhkot huusi hoosiannaa.
Suksihan oli vesikeliin ihan hyvä ja oishan sillä voinut kunnon salliessa tulla kärki porukan mukana ..
Eipä tuosta omasta hiihdosta ihmeempää kertomista.. kyllähän se oli selkeästi kunnon mukainen suoritus, mutta olihan tuo hengitykselle ja lihaksistolle rajuinta urheilua mitä olen tehnyt yli vuoteen.. tuostahan olisi mahdollista hieman parantaa suht helpostikin oikeanlaisilla harjoitteilla.. enpä vaan tiedä.. nyt kun pihalle katsoo niin eipä taas huvita hiihto hommien miettiminen liiaksi.. vesisade lienee pian vienyt mahdollisuuden luonnonlumi lenkille.. no pitää taas jatkossa katsoa kelien mukaista liikuntaa..ja onko se sitten kuntoilua, vai treeniä se katsotaan tapauskohtaisesti..
Takaisin viestiin lyhyesti ja ytimekkäästi.. meidän tiimin muut ukkelit olivat niin raudan lujia että lopulta meidät palkittiin kultamitalein tuossa ponnistelussa..
Tulokset:


2 kommenttia:

 1. Vanhat vipeltäjät vauhdissa. Kuulin Penalta.
  Kyll ne nuoretki pärjää kun muistavat treenata tarpeeksi ja tajuavat välineitten päälle ja opettelevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän nuo nuoret meikäläisen osuudella tuolloin olivat hyvässä vauhdissa ja paremmassa kuin meikäläinen.. yks kova aikuisurheilija siinäkin oli ja se oli Peltotalo

   Poista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!