maanantai 28. heinäkuuta 2008

Kesä senkun mennä porskuttaa eteenpäin

Viikonlopun rock festarit oli ja meni! Tunnelma oli mahtava ja upeat aurinkokelit hellivät rokki kansaa. Mun mielestä tapahtuma oli äärimmäisen onnistunut ja mitään sen kummempaa moitteen sijaa en löydä. Sai pääkoppa rentoutua tunnelmallisen rock musiikin kanssa. Nyt on mieli kirkas ja treeni into ei ole ainakaan kadonnut! Aamulla heräsin ihmisten aikaan ja kävin polkaisemassa pirteän tunnin fillarilenkin aamun mukavan viileässä kelissä. Nyt illalla vielä duunien jälkeen tekaisin reilun tunnin rullalenkin, kroppa pyörii taas mukavasti ja tästä voidaan taas tahtia koventaa entisestään. Tehojakin on taas luvassa, kroppahan niitä suorastaan vaatii!
Yksi pähkäilyn aihe tässä tuli mieleen tästä rullahiihto harrastuksesta: Onko nykyisellään rullasukset / rullahiihto yleensäkin jo niin eksoottinen harrastus että ihmiset aika paljon ihmettelee tuota menoa. Juuri tuossa taloyhtiön pihassa pikkupoikia ihmetytti noi mun rullasukset...kysymyksiä sateli...mitkä noi on? pääseekö kovaa? miten niillä ajetaan? juuri noilla sanoilla kysyivät. Yks niistä seitsemästä pojasta osas sanoa oikean termin rullasukset. Ja osas myös kavereilleen selventää ettei niillä ajeta vaan hiihdetään. Ja sitten toisinaan rullaluistelijat tuntevat liian suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta rullahiihtäjien kanssa, itse ainakin koen että ne ovat selkeästi kaksi eri lajia, kuten varmaan kaikki muutkin aktiivihiihdon harrastajat.
Enkä tässä nyt tarkoita rullaluistelijoita mollata, en alkuunkaan..äärimmäisen hyvä kuntoilumuoto toden totta!
Jos jollain sattuis olemaan jotain kommentoitavaa tähän aiheeseen niin kommentoikaa kiitos oikein mielellään!

3 kommenttia:

  1. Rullaluistimethan kulkee ihan eri tahtia kun rullasukset - tekniikkakin on siis aivan erimoinen! Tämä tyttö kun eka kertaa lähti kokeilemaan rullaluistimia rullasuksien jälkeen niin piti vaan ottaa liikennemerkkitolpasta kiinni ja vetää muutama kierros ympäri kun ne menikin niin paljon kovempaa, etten meinannu saada pysähtymään! Hyvä laji sekin, mutta tosiaan ihan erilainen kun rullahiihto...

    VastaaPoista
  2. En tiijä, kahtoo ku männöövät rullaelijat miten sattuu tuolla liikenteen sejassa,aenahhii jotkut mölökeröt.Eevät tolokuttumat tajuva että aato ee pysähy ku sannoo hepin.Moni tietennii nostaa pustyyn siinä vaeheessa jo keskikepin.Onne hittaampia ne hiihtoluakerit jos vertoo er mänijöejen männöö.Suksijat on kankeeta läppeesä,mut rullaelijat suihkii vua letkeesti ja kehhuuvat kylillä miten kunto o roema.

    VastaaPoista
  3. Hyvä kommentti Valto! Vaikkakin olen osittain kanssasi eri mieltä! Nimittäin useinkin risteysalueella se on juuri toisinpäin eli autoilija luulee että rullailija pysähtyy ajatuksen voimalla ja varsinkin kun rullailijalla olis etuajo oikeus. No tietty ennakointia ja sopivaa joustavuutta puolin ja toisin. Ehkei rullailijankaan kannata ennen autotien risteystä ainakaan kiihdyttää vauhtiaan, kaipa sitä mieluummin väistää kuin henkensä heittää, mutta autoilijoille enemmän tarkkaavaisuutta!

    VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!