maanantai 12. tammikuuta 2009

Jämin Sm- kisat

Kun torstaina hiihtelin jämillä,
oli mieli vähän hämillä...
Tuntui olo ihan hyvälle...
alanko päästä hiihdosta jyvälle..?
Olihan lopulta jonkin verran kisan tuntua,
muttei kumminkaan kropassa liialti runtua..
Sijoitus aina vaan keskikastia,
hikeä irtos useempikin astia.
Musti jäätävää menoa muille näytti,
selkeesti vähiten aikaa reitillä käytti..
Oli seuran miehistä ylivertainen,
finlandia mestari nelinkertainen!


Siellä sitä sitten kulutettiin pitkä viikonloppu tuulisella jämillä. Mukavaa oli ja juttu luisti tuttujen kanssa..suksikin luisti ja piti, vielä kun hiihtäjä ois kerennyt vähän paremmin.
No perjantain sprintissä ei varsinaisia odotuksia ollut. Toki tietty ois kivaa mahtua siihen 30 jatkajan joukkoo...ei se taaskaan kaukana ajallisesti ole , mutta monta ukkoo siihen edelle silti mahtui..niin lähellä niin kaukana...no minkäs teet ku ei kerkee niin ei kerkee, tyydytään siihen kunnes seuraava kerta koittaa...Sijoitus karsinnassa siis 44. ja kärjestä Paakkosesta reilu 9 sek.
Finaalin kumminkin vei tyylikkäästi Strandvall onnea siitä! ja muillekin menestyjille!

Lauantaina 15 km perinteinen..olevinaan lähdin kovaa mutta todella moni muu lähti vielä kovempaa! Huomasin sitten että meno on hiukan velttoa siihen mitä se parhaimmillaan on ollut kauden mittaan, hyvin sitä jaksoi mutta ei se kello liiemmin tykännyt siitä hommasta, ja kyllähän se vaan rupes reisissä aika kovasti painamaankin lopussa, no kumminkin sitten oman mittapuun mukaan ihan siedettävä sijoitus, eipä tuo ole aina ollut vuosien mittaan itsestään selvyys että viidenkympin sakkiin sopii...siltikin fiilis on sellainen että jotain jäi puuttumaan...vieläkö se joskus löytyy...Sijoituin siis sijalle 47. melkein ikuisuuden perässä ylivoimaista kuntoa esittävälle Jauhojärvelle! Hyvä Musti! Oikee meininki! seurataan miten maailmalla kulkee!

Sunnuntaina vielä se yhdistelmähiihto minne on meikäläinen vuodesta toiseen joutunut karsintojen läpi kulkemaan, no siinäpä lopputalvelle tavoitetta että ranking sija ois sen verran korkea että olis kauden alussa jo varma paikka tohon hässäkkään. Sijoitus 37. tuossa pursuitti kisassa ehkä kertoo juuri sen tason millä sinne kisaan on myös mukaan päässyt, paikkani olen sentään ansainnut...luulisin..
Itse Kisahan lähti omalta kohdalta verkkaisesti liikkeelle, perinteisen osuudella ikäänkuin edelliseltä päivältä olisin suoraan jatkanut, meno oli aika vaisua..jotenkuten soljuin siellä ryhmän jatkona...pari kolarisumaa vältin ja kerran kompuroin itse polvilleni mäen päällä eli tapahtumaa riitti..kolme vitosta siinä jotenkin sinnittelin pertsalla, ja jaksoihan sitä, mutta taaskaan ei vauhti ollut sellainen että korkeille sijoille olis mahiksia. Välineiden vaihto meni ihan kivasti, ei mitään ongelmia...Luistelulla pääsin seurailemaan muutaman miehen letkaa kymmenen metrin päästä, tai hiukan harva letka mutta monta miestä näköpiirissä, koitin että nappaan siitä heti ne jannut mutta ku ei niin ei...sama tuttuakin tutumpi Poikelan selkä oli melkein koko luisteluosuuden siinä saman etäisyyden päässä... Ilmeisesti jonkinlaista taipumusta saattais olla pitkän matkan mieheksi mulla kun sitten loppua kohden näytti että muutamat väsyvät enemmän kuin minä ja näinpä viimeisen kierroksen aikana sijoituksen taisi nousta kuusi pykälää ainakin...kerran kävin jo Poikelan Jarinkin edellä hieman ennen loppua mutta hän sittenkin vielä kuittasi kovan sprinttimiehen kiukulla minut ja niinpä tultiin peräkkäin maaliin. Lievästä harmituksesta huolimatta täytyy todeta että sittenkin tämä oli mun paras yhdistelmäkisa minkä olen saanut suoritetuksi..ehdinkö vielä oppia tämän lajin vai tuunko liian vanhaksi ennen sitä?!
Ja monesti näissä hiihtokarkeloissa jää mainitsematta että siellä hiihtäjien taustalla aina pyörii niitä erilaisia taustahenkilöitä kuten voidemiehet kopeissaan. Tässä nyt heitän samalla kovan kiitoksen Vauhdin miehille jotka kerrasta toiseen saa värkättyä meikäläisen tasoisellekin hunsvotille varmana toimivat sukset! Jatketaan harrastamista!
Olihan tässä vielä yksi asia, tuo viimeisin galluppi mikä täytyy nyt jo unholaan heittää:
Oli muuten vissiin eniten vastauksia saanut galluppi tällä palstalla ja muutamaan päivään tuli kaikki vastaukset!
Eniten veikattiin Ohtosen Ollia, harmi kun hän ei päässyt sairastumisen takia oikein kunnolla kuntoaan näyttämään. Meikäläisen kaima Mursukin tuntuu olevan kovasti suosittu eikä hän kyllä huonosti vetänytkään..se setäkin vaan vuodesta toiseen jaksaa, oikein mainiota, terveisiä vaan! huuda Esa hep ku luet tämän!
No tuon valitun kymmenikön välisen kisan sitten voitti mahtava mies ja kova urheilija ja seurakaveri Kari Varis! hänen edesottamuksiaa seurataan sitten maailmalla jatkossa!
http://www.jamism.fi/

1 kommentti:

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!