maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kontiolahden sm hiihdot

Niin siinä sitten kävi että sm kisoista ei paljon meikäläiselle käteen jäänyt. Tuo ensimmäinen lause oikeastaan kuvastaa koko kisojen kulun minun osalta. Koitetaan nyt silti kertoa hieman enemmänkin.
Olin taas urakkatyöläisenä ja ahkeroin kaikki kisamatkat, valitettavan kehnolla tuloksella näin jälkikäteen.
Perjantaina sprinttiviesti ja se meni sellaista ihan kohtuullista perusvauhtia vaikkakin odotukset omasta menosta olikin aavistuksen korkeammalla ennen starttia. Jotenkin en saanut itsestäni irti juuri mitään ja näin ollen oli tyytyminen vain karsintaerän hiihtoon ja kokonaistuloksissa sijaan 28.
Mukavan ennakkoluulottomasti minun kanssani Katajan kakkosjoukkueessa hiihtänyt nuori mies Petteri Nissinen uskalsi lähteä kovaan paikkaan ja teki ihan hyvän suorituksen. Tulevina vuosina saattaa olla varsin kova luu joka matkalla! Seuran ykkösjoukkue O-P Tolvanen ja Kari Varis taisteli mitaleista varsin rajusti, lopulta sijoitus oli suht mukavasti viides.
Lauantaina sitten viesti minulla kolmos osuus ykkösjoukkueessa, oma suoritukseni oli katastroofi! totaalisesti oli puhti poissa ja jos vähänkään koitti iskeä niin välittömästi oli valtavat hapot. Jos olikin viesti jo aivan aavistuksen kenties alakanttiin mennyt jo ennen mun osuutta niin sitten se viimeistään meni. Noin arvioilta ehkä ainakin se minuutti liikaa tuli normaaliin suoritukseen, mutta minkäs teet. Kaikki oli pelissä ja vaihdossa olin ihan katki. Jostain syystä vaan koko maaliskuun ajan on kunto ollut menossa huolestuttavasti alaspäin, tai nyt se on jo ihan sama, tää on viimeinen hiihtokisaraportti tälle talvelle!
Viestissä sijoitus siis lopulta kymmenes, eli meikäläiselle tuollaisetkin sijat on ollut harvinaista herkkua mutta sittenkin päällimmäinen tunne on harmitus sillä valtavan paljon parempaan olis mahiksia. Kukaan viestin viejä ei pahemmin ylistänyt omaa suoritustaan niin tässä on tulos. Ensi vuonna uudelleen!
Sunnuntaina se viiskymppinen johon oli tullut oikein väkiryntäys, osallistuja ennätys pitkään aikaan!
Mun hiihto siinäkin noudatteli jo tutuksi tullutta kaavaa, hyvin jaksaa jos ei kiirettä pidä. Olevinaan lähdin reippaasti liikkeelle mutta ei, ei voinut pitää vauhtia, hapotti vaan välittömästi.
Kolmatta 6.25 km kierrosta mentiin ja juoton jälkeen tuli kamalan paha oli, vauhti putosi entisestään, sitä kesti reilun kierroksen. Tuon jälkeen olo yllättävästi rupes paranemaan ja pystyin aavistuksen kovempaa vauhtia pitämään ja loppuun saakka tulin omasta mielestäni ihan suhteellisen hyvin, pettymys tosin oli valtaisa kun tiesi ettei hyville sijoille ole asiaa. Suurin ongelma oli näköjään jälleen kerran huonossa alkuvauhdissa. Näköjään kumminkin sitten jaksaa lyllertää sitä omaa ja rauhallista vauhtia ja hyytyy hieman vähemmän kuin joku toinen. Sijoitus siis lopulta suuren väkijoukon puolen välin paremmalla puolella sijalla 72.
Tulokset:http://www.biathlon-kontiolahti.fi/smhiihdot2009/tulokset.html
Kumminkaan ei nyt ole meikäläisen lihaksistossa kaikki kohdallaan..on varmaan jo kerääntynyt kroppaan ongelmia pitemmän ajan kuluessa.. Täytyy niihin perehtyä ennen kuin alkaa taas uudelleen revittelemään treeneissä. Toki ajattelin vielä hiihdellä niin kauan kuin lumia riittää, sen jälkeen täytyy suunnitella jälleen kerran uusi kausi! Puolet elämästä on vaan menty uutta ja uutta hiihtokautta harrastaen...sitä rutiinia ei parane vieläkään liian äkkiä muuttaa toisenlaiseksi. Vikalista on näin äärimmäisen lähellä kolmeakymmentä ikävuotta melko pitkä lihaksistossa mutta kaipa ne siitä vielä, olkapää, takareisi, selkä, pakara, varvas....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!