tiistai 24. maaliskuuta 2009

Nöyryyttävää perinteistä ja mieltä kohentavaa vapaata..

Paljon on kerinnyt hikipisaroita vuotaa siitä kun tänne viimeksi kirjoittelin. Ensinnäkin lauantaina oli Pärnävaaralla seuran omat kisat ja meikäläinen veteli sitten kauden pohjanoteerauksen. Kaikki oli pielessä tuona päivänä. Ja tuolla äärimmäisen rankalla reitillä sitten jos ei kulje niin eroahan sitten tulee myös reilusti kun on tullakseen. Nyt on tosiaan alla kaksi varsin huonosti kulkenutta perinteisen kisaa mutta ei lannistuta, treenataan vielä josko sitä joskus osais hiihtää. Noista Katajan kansallisista en viitsi kauheen paljon kirjoitella kun ei omasta hiihdosta ole kauheesti kehumista. Lipsahteli ja muutenkin jo alkuvaiheessa iski kamalat hapot jotenka peli oli siinä. Voiton vei Imatran urheiljijoiden huippu mies Lari Lehtonen ennen mun seurakaveri Tolvasta. Näyttää siltä että O-P:n meno kohenee hyvin just ennen sm-kisaa!
Olihan tuo vähän sellainen kisa että sen halus unohtaa mahdollisimman pian ja jo seuraavana päivänä hiihtelin uudelleen pärnävaaran upeissa maisemissa ja aurinkokin paistoi. Tyyli oli vaihtunut luisteluhiihtoon ja rauhallista hiihtoa hiihtelin tunnin ja kolme varttia. Olo oli jo silloin kehossa aivan toinen eli ilmeisesti aukaisi paikkoja kun hiihdin väkisin maaliin sen kisan vaikkei kulkenutkaan.
Katajan hiihtojen tulokset:http://www.joensuunkataja.fi/hiihto/katajan_kansalliset_tulokset09.html
Maanantai iltana sitten varsin mielenkiintoinen ja todella mukava sprintti tapahtuma tuolla Joroisissa. Tapahtuma oli siis nimeltään Härkä sprintti ja mukaan olikin saaneet houkuteltua melkoisia "härkiä" reitti oli noin kutakuinkin kaksi kierrosta ympäri urheilukenttää käyden takalaidalla pienen penkan päällä mutta käytännössä varsin tasainen maasto. Luonnollisesti myös kisana äärimmäisen tasainen siis. Karsinta hiihtoa ei ollut vaan järjestäjä oli arponut neljän hengen ryhmät joilla aloitettiin suoraan sprinttaamaan ja kaksi aina jatkoi. Niin sitä meikäläinenkin sinnitteli B-finaaliin ja siellä kakkospaikalle kovien nimien seurassa. Siellä vapaan hiihto tuntui kaiken kaikkiaan oikein mukavalle. Suksi luisti ja teknisesti oli helppoa se hiihtäminen. Tästä jäi hyvä fiilis viikonloppua kohti mentäessä.
Luettelen tässä kahdeksan parasta sprinttaajaa jos muistan..tuloksia ootellaan tuonne: http://edu.joroinen.fi/~jou/
1. Lasse Paakkonen
2. Anssi Pentsinen
3. Jari Joutsen
4. Kari Varis
5. Antti Lampinen
6. Esa Seppä
7. Tuomas Kinnunen
8. Teemu Kattilakoski

Joroisiin oli saapunut kovia härkiä
Miehistäkö noista näkee naiset unia märkiä?
Kovaa iskettiin siellä wassua
ainakin tapahtuma miellytti hiihtäjää hassua.
Tunnelmaa koko kisan ajaksi riitti,
toivottavasti myös yleisö kiitti.
Samat jätkät sekä moni muu,
loppuviikosta taas kokoontuu,
Paikalla on tosi moni kova luu
kellä kääntyy silloin hymyyn suu?
kyllähän hymyillä joka tapauksessa pitää,
kun kuopiosta lähden kohti itää.
On hiihto niin hauskaa puuhaa,
että kyllä sen parissa tulevinakin kausina luuhaa!

3 kommenttia:

  1. Niin että pitikin sen Joroisten sprintin osua just tälle viikolle, muuten olis minun kannustukset kantaneet vieläkin velipoikaa pitemmälle...

    VastaaPoista
  2. Pistähän Espen peliä viikonloppuna Kontiolahdella! Mä tsekkaan tsiigaamalla miten se letti miehellä heiluu.

    VastaaPoista
  3. Missäs se v-tj oikeen luuraa? Piti olla Pörsässä starttilinjalla vaan ei näkyny. Onko korporaatiossa suurien linjojen vedot kesken? :)

    VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!