sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Pogostan hiihto

Nyt yön yli nukuttuani sitten viitsin alkaa tänne vasta analysoimaan penkin alle mennyttä kisaa. Pahin harmitus on poistunut hyvien yö unien myötä. Todellakin Ilomantsissa tuli käytyä ja tavoitteena oli luonnollisesti kolmen parhaan sakkiin itsensä survoa mutta paskat. Olo tuntui aika lailla normaalille ja suksia kokeilin stadionilla, kaikki pelas. Pääsin pienten selvittelyjen jälkeen etummaiseen lähtökarsinaan vaikka alunperin oli järjestäjä antanut minulle numeron 388 joka olisi oikeuttanut paikkaan varsin takana. No nyt numerolla 97 ekassa lähtö karsinassa ja taktikoin itteni eturiviin. Lähtö sujui hyvin ja olin varsin helposti kärjen mukana eka mäen päällä. Pari kolme kilometriä tuupittiin siinä ja ihmettelin että kovaahan ne pojat lykkii, mutta totuus oli kenties hieman jotain muutakin. Kaiketi olikin hieman sellainen massakisa että ei siellä tainnut kukaan toisia varsin odotella vaan koko ajan vauhtia oli jonkun verran. No viidessä kilometrissä kun Jarmo rissanen aloitti oman tempomis shown huomasin että eipä mulla ole eväitä kun suksi ei luista. Alamäkeen kaverit vähän jätti ja pari muuta takaa aina ohitti tai sauvasta tuuppas lisää vauhtia. No perkeleen tosissani yritin kiskoa jokaisen peesiin mutta pikku hiljaa selät vaan loittoni.. 35-40 km saakka painelin täyttä, alkoihan se kyllä jo painaa matkan teko tahmealla suksella. Sen jälkeen kyllästyin ja hiihdin ihan hiljaa, veteraanit tuuppas ohi viimeisen kympin aikana...Edessä näin viis kilometriä ennen maalia tutun hahmon Jarmohan se siinä...hänen suksikin oli hyytynyt kesken matkan eikä kilpahiihto enää kiinnostanut. Itsellä tuli se klassinen virhe että suksi toimi stadionin läheisyydessä missä on paljon hiihdetty mutta sitten metsässä neitseellisellä baanalla pitoalue napsahti jäätyä ja näin ollen sekä luisto että pito oli kehnonlainen. Tultiin sitten Jarmon kanssa yhtä aikaa rinnakkain maaliin jutellen niitä näitä. Näin sitten kuntoprojekti romahti oikein kahden miehen toimesta odotettua tasoa alemmaksi. Sijaluku näköjään on siis kymmenes ja neljä edellistä Pogostaa voittanut Jarmo Rissanen on samalla ajalla yhdestoista. Nuo siis vain yleisen sarjan tulokset, muutamia sitkeitä aikuisempaan ikään ehtineitä miehiäkin on edellä .No jospa tämä nyt edes pitemmän päälle poikisi jotain hyvää. Ainakin nyt jo yön jälkeen olo on ihan suht hyvä, nälkä tuntuu olevan vähän väliä ja kroppa toimii, no viikon päästä taas rynnistellään kisabaanalla tosissaan kun Kataja järjestää kisat Pärnävaaralla.

Tulokset:
http://ilu.fi/pogostanhiihto/index.php?page=tulokset_2009

4 kommenttia:

 1. Suurella innolla seurataan myös toisten tuloksia! Seurakaveri Kari Varis kellotti ihan huiman ajan kiteen kansallisissa! Kovia äijiä jätti miltei ikuisuudelta tuntuvan ajan taakse! Näin sitä pitää!
  http://www.kiteenurheilijat.fi/jaostot/hiihto/

  VastaaPoista
 2. Lemmettylähän sen vei tuon vapaan pogostan sitten Pörden ja Ridgen nenän edestä. Kovaa siellä on varmaan paineltu? Tänään Jarkin kanssa kovaa palautus-settiä eilisen pertsa Pogostasta...Raportti siitä löytyy kuntokoulun sivuilta:
  http://kuntoprojekti.blogspot.com/
  Katsokaan jos kiinnostaa...

  Ps. täytyy itte kirjoitella kommentteja tänne kun ei niitä muuten tule...hehhee...

  VastaaPoista
 3. Jees, Karpalla eilen maaginen kulku sekä suksi.

  Tänään savolainen teräsmies korjasi potin neän edestä. Itsellä jäi pientä jossiteltaa juottojen osalta kun repulla hiihdin, letku falskasi ja juomat loppui puolimatkassa. Noh, oma moka. Lopussa ei vain pystynyt Teemun vauhtiin vastaamaan.

  VastaaPoista
 4. Semmosta se on joskus tuo hiihto, ettei suksi pelaa. Itsekin oman "pogostani" hiihdin eilen, noin 3 tuntia makkaranpaistoineen matkalla, mutta kilometrejä säälittävän vähän, kun suksi keräs joka potkulla pirusti lunta mukaansa... No saipahan kunnon väsytyslenkin tehtyä!

  VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!