maanantai 16. marraskuuta 2009

Paluu lapista takaisin lumettomaan hämeeseen!

Viikko oli ja meni. Lumituntumaa ehti tulla levillä ihan mukavasti. Luonnonlumi tilanne ei tuolla lapissakaan järjettömän suuri ollut mutta tykkibaana oli täydellisessä kunnossa. Sitä 4,5 kilsan lenkkiä tuli sitten hinkattua edestakaisin melkein joka päivä kahdesti. Jotenkin siellä on vuodesta toiseen niin miellyttävä tunnelma. Monella tapaa tietty kovasti odottava kun iso osa siellä olevista kilpailijoista avaa silloin jo kautensakin. Mutta ennenkaikkea se että huomaa kuinka paljon siellä on tuttuja, tervehtiä saa lukuisia kertoja joka lenkin aikana. Juuri se tekee tästä harrastamisesta vieläkin hauskempaa. Vuosien varrelta tutuksi tulleiden kanssa ehtii siinä hiihtämisen lomassa jonkin verran kuulumisiakin vaihtelemaan. No kaikenkaikkiaan harjoitus puri hyvin ja lumituntuma on nyt jo kohtuullisen mukava. Tällä erää on väsynyt olotila mutta mieli on hyvä. Kisaakin siellä jo vedettiin! Omalta osaltani kisat ei tuoneet mitään uutta ja ihmeellistä. Siis Oloksella lauantain pertsan viidelletoista osallistuin. Hiihto oli sellaista perusvarmaa, vauhtia ei ollut kovin paljoa vaikka paukutin täysiä menemään, kumminkaan en hyytynyt mielestäni missään vaiheessa ja sellainen olo jäi että on mahdollista suoriutua jatkossa 15km kisasta aika lailla paremminkin läpi. Tuohon kisaan en ollut ainakaan satsannut henkisiä voimavaroja enkä juuri fyysisiä voimia jättänyt säästöön tuota kisaa varten, pääpaino oli vain harjoittelussa. Joskushan se eka startti on kumminkin aina uuteen kauteen tehtävä. Nyt se on alta pois ja sijaluku oli 149. yli neljä minuuttia voittaja Jauhojärvelle jääneenä. Jatketaan harjoituksia ja kisataankin kun kohdalle sattuu, tulosta syntyy vielä jossain vaiheessa talvea. Toivottavasti oikeaan aikaan!
Hienoa oli nähdä ja kuulla "vanhan" tutun ikätoveri Olli Ohtosen menemistä. Pitkin viikkoa lenkillä oli sellaista rennon mukavaa juttua ja aistittavissa oli että tuo tuore toisen lapsen isä nauttii hiihdon parissa olemisesta oikein toden teolla! Lauantain pertsassa hänellä vielä hieman kahnasi mutta sunnuntain vapaalla sitten paras suomalainen! Onnea siitä ja tervemenoa maailmancuppiin! Toivotetaan onnea ja menestystä sinnekin!
Oloksen tykkikisojen tulokset löytyy:http://www.muonio.fi/liikunta/
Cup valinnat hiihtoliiton sivulla, löytyy rukan kansalliseen ryhmään pari seurakaveriakin edustamaan! Hienoa Kari ja O-P!
Peukkuja pidetään kaikille suomen edustajille!

1 kommentti:

  1. Telkkarissahan Ollia kutsuttiin "konkarihiihtäjäksi" että terve vaan sinä toinenkin konkari! Täällä eteläisessä Savossa pääsee ihan luonnonlumille hiihtämään, kuulemma jopa pertsaa! Sukset vaan on pohjoisessa savossa...

    VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!