maanantai 28. joulukuuta 2009

Treeniä kisoja ja luonnonluntakin vihdoin!

Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen kun viimeks olen bloggaillut. Viimeksi vielä odoteltiin talvea ja nyt sitten taitaa olla tasaisen valkoinen lumipeite läpi koko suomen maan.
Mun harrastamisen pääpaino on ollut luonnollisesti hiihtämisessä ja kun tuolla savon suunnalla tuli lorvailtua pitkä tovi niin tuo Lapinlahden kilsan mittainen tykkibaana ennätti tulla pyörryksiin saakka tutuksi. Nyt olen saapunut takaisin Pirkanmaalle ja huomenna siis tutustumaan paikallisiin lumiolosuhteisiin. Valkoiselle näyttää kun ikkunasta ulos kurkistaa!
Kerrataan lyhyesti mitä tapahtui tässä lähihistoriassa. Tosiaan 18.12 starttasin Vuokatissa scandinavia cupin 15 km perinteisen kisaan. Rohkeasti starttasin matkaan talvisessa pakkassäässä käytyyn kisaan. Hyvinkin pian vaan taas huomasin että taisi olla ylämäet meikäläisen kunnolle aivan liian isoja perhana vieköön! Kyllä sitä jaksaa sellaista perus jylkytystä mennä mutta yhtään ei pysty iskemään jotenka eipä siinä kauhean paljon hurrattavaa tullut varsinkin kun annoin vielä tasoitusta niin pirusti kaatumalla vauhdikkaassa mutkalaskussa. Siinä tuhraantui aikaa ihan tolkuttomasti kun sieltä ojanpohjalta takaisin ylös selvisin ja tajusin että mihin suuntaan pitää jatkaa. Näin heikolla kunnolla ei olis varaa noin paljoa antaa tasoitusta! Kisan voiton vei suomeen hienosti Lari Lehtonen ennen paria Norjalaista ja neljäntenä hienosti Similän Tero, hyvä homma! Itselläni ei ollut minkäänlaista asiaa edes sadan joukkoon , sijoituin lopulta sijalle 125. miltei neljä minuuttia voittajalle jääneenä.
20.12 olikin sitten vuorossa luistelukisa. Oma tavoitteeni oli että pystyssä pitäis pysyä ja hiukan ainakin sitä kautta parantaa tulosta. No aivan täysin ei tavoite täyttynyt sillä muiden kompurointeja väistellessäni jouduin hiukan polvikosketusta ottamaan jäiseen ladunpintaan, siihen ei onneks montaa sekuntia tuhlaantunut. Meno itsessään oli ihan yhtä kankeaa kuin pertsallakin, perusjaksamista on mutta kun ei saakeli kerkee mihinkään. No noiden kisojen välissäkin yritin hiihdellä ihan pidempää peruslenkkiä, pääpaino siis on ollut harjoittelussa ja ainakin vielä on uskoa että joitain kisoja pystyn hiihtämään aavistuksen paremmin. Sijoitukseni tuossa vapaan kisassa oli jälleen sadan ulkopuolella eli tarkalleen 104. Voitto meni norjaan ja kakkostila ruotsiin kolmantena suhteellisen tiukan väännön jälkeen oli suomalainen legenda olli ohtonen! häneltä ihan hyvä hiihto.
Vuokatin tuloksia:http://www.championchip.fi/index.asp?pid=8

Noiden kisojen jälkeen sitten tuli taas hiihdettyä ja syötyä, hiihdettyä ja syötyä, hiihdettyä ja syötyä. Sit Nostelin punttia ja söin ja kävin taas vaihteeks hiihtämässä. Joulu meni ja pakkastakin oli, parina päivänä siis oli vain kevyttä jalkailua ja lepoa.
27.12. eli eilen sitten oli minun kasvattajaseuran eli Sonkajärven pahkan järjestämät kansalliset hiihdot. Tällä kertaa kisat vaan oli Iisalmessa Paloisvuorella koska siellä oli loistokuntoinen tykkilumibaana, vaikkakin luonnonlunta oli jo ehtinyt sadella ja sitä tuli kisan aikanakin niin luulisin että oli helpompi siirtää kisat iisalmeen. Keli oli tuulinen ja pakkasta oli viidentoista tienoilla. Kisaan oli ilmoittautunut kolmekymmentä äijää ja heistä ensimmäisenä lähti seurakaveri ja mukava mies Kari Varis. Jälki-ilmoittautuneena mukaan tullut Kari sitten dominoikin kisaa ja lähti siihen malliin liikkeelle että ensimmäsillä hyvä ettei tullu löysä housuun jo verryttelyssä kun näkivät hänen alkuvauhtinsa.
No tuollainen härkä kun oli tuuppaamassa keulassa suhteellisen tasatyöntövoittoisalla reitillä ei meille muille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin koittaa taistella muista sijoituksista. Oma hiihtoni olikin pitkästä aikaa jo kohtuullisen tuntuista. Lähtösuoralla jo huomasin että mun jalat ovat jostain ihmeestä johtuen alkaneet liikkua aavistuksen vikkelämmin, no siitä innostuneena koitin sit lykätä aina vaan lujempaa. Tasatyöntökin tuntui kulkevan. Hyvinkin pian pääsin Kahden miehen letkaan Nuoren superlupaus Iivo Niskasen kanssa. Paineltiin siinä sitten monen monta 1,8 km kierrosta peräkkäin jonkin verran vuoroja vaihdellen. Kyllä vaan todeta täytyy että nuorella miehellä kädet ja jalat liikkuu vielä aika lailla sähäkämmin kuin meikäläisellä. Näin ollen kun Iivo kierrosta aiemmin kurvasi maaliin ja jätti mut itsekseni taivaltamaan vielä kierroksen verran täytyi todeta että mun eväät oli jo syöty. Viimeisellä kierroksella tekniikka hajoili ja hapot jylläsi kropassa, no kumminkin kunnialla maaliin sieltä tulin ja ihan näyttävän kirin koitin vielä maalisuoralle vetää kun en tiennyt väliajoista mitään. Arvailin lähinnä että kolmanneks saattaisi mulla olla mahkuja. Niinhän sitä sitten olinkin kolmas Iivo oli toinen, Kari siis ihan omalla minuuttiluvulla ylivoimainen ykkönen! Jäin siis kärjestä sen 1.55. Kumminkin kauden parasta menoa mun osalta ja toivotaan että homma jatkuu hyvissä merkeissä tästä eteenpäin. Tuli kirjoitettua ihan järjetön tekstimaratooni tähän nyt, silmissä vilisee ja perse on puutunut ja sormet on tulessa, eikä asiaa ollut laisinkaan.. No se hurja joka tän lukee kokonaan sanasta sanaan niin huutakoon Hep tuolla kommenteissa!
ai nii viel yks asia: Pahkan kisojen tulokset: http://www.ilmoittautuminen.net/pahka/Pahka_tulokset.pdf

10 kommenttia:

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!