maanantai 15. marraskuuta 2010

Onko järkee vai ei...

Juuri tässä mieleeni pamahti sellainen tosiasia että meikäläistä ei sitten nykytrendien mukaisen karsintasysteemin ansiosta taideta nähdä Sm-kisaladuilla talvella. Pikaisen vilkaisun mukaan tällä hetkellä olis yksi suoritus mikä täyttäis kriteerit viittäkymppiä varten, mutta sekin vanhenee jo joulukuussa ja näin ollen ellen taio jostain kriteerit täyttävää tulosta.. vaihtoehtoja ei ole paljoa. Ja minä kun just olen päässyt perkeleelliseen rytmiin ja harjoitellut hyvin ja iloisella mielellä jo jonkun aikaa. Voisihan se olla että kunto ei silti olisi tarpeeksi kova siihen yhteen kenties mahdolliseen fis kisaan johon ehkä vois osallistua. Kannattaako enää treenata ollenkaan maastohiihtoa jos on vain kansallisen tason mies?
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/sm-kilpailut_2011/sm-kiintiot-2011/

http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=72815&type=result

6 kommenttia:

 1. pk-kisatkin on ihan kivoja skaboja ja vain harrastuksen ollessa kyseessä, lienee sama missä skaboissa kuntoa ja itseään mittaa, näin ainakin omalta kohdaltani ajattelen.

  VastaaPoista
 2. Hellou Espen! Suorintapa minäkin neitsytkommentoinnin tähän blogiin, kun päästiin myös meikäläisen osalta merkittävään aiheeseen. Samassa veneessä ollaan, eli taitaa jäädä SM:t hiihtämättä tulevana talvena. Avauduin asiasta jo kilpahiihtäjien foorumilla, mutta koska siellä ei näytä vierailijoiden määrä päätä huimaavan, niin pitänpä tännekin kopion kirjoituksestani:

  Kerronpa oman mielipiteeni tästä sm-kiintiöasiasta, koska edustan kohtuullisen suurta kilpailijaryhmää, eli olen ns. kansallisen tason jyrä. Tämä on puhtaasti omasta näkövinkkelistäni kirjoitettu kanta ja ymmärrän toki, että asiaa pitää tarkastella objektiivisesti, mutta uskon, että oma tilanteeni tuo esiin nykysysteemin monta keskeistä ongelmaa.

  Tilanteeni on sellainen, että tällä hetkellä en omaa paikka yhdellekään sm-matkalle, jossa on kiintiöt. Viimetalvelta on kyllä hiihdettynä FIS- pisteet alle 90, mutta liian aikaisin, eli joulukuussa. Mahdollisuus hankkia paikka sm- 50 km:lle on siis joulukuun Fis-kisoissa. Joo, tiedän että Scandinavia-cup on helmikuussa, mutta samaan aikaan Finlandia-hiihdon kanssa. Eli minun, joka teen normaalia päivätyötä, hoidan perhettä ja hiihdän siinä sivussa täytyy olla kunnossa jo joulukuussa, jolloin katsotaan, olenko oikeutettu hiihtämääm sm-kisoissa 3 kuukauden kuluttua! Mikä järki on tässä??? Miksi ei voida käyttää edes viidenkympin karsinnoissa kotimaista rankingia, jos kerran karsia halutaan? Silloin olisi koko talvi aikaa kerätä pisteitä. Lyhyemmille matkoille nykyinen karsintasysteemi on minun mielestä ihan ok, kunhan se olisi ollut jo aiemmin tiedossa.

  Toinen minua hiertävä asia tässä systeemissä on aiemmin mainittu tiedotus- ja julkistamisaikataulu. Jos asia olisi ollut tiedossa viime talvena, olisi voinut pisteitä yrittää kerätä kevään Fis-kisoissa. Tämä asia on ollut pielessä Hiihtoliiton toiminnassa koko hiihtourani ajan, eli päätöksiä on tehty tempoilevasti liian pienellä varoitusajalla ja välillä unohdettu ilmoittaa päätetyistä asioista. Eihän nämä asiat maajoukkuehiihtäjiä kosketa, vaan niistä kärsii nimenomaan kansallinen porukka.

  Jos Suomen Maastohiihto ry:llä on tavoitteena vähentää ylimääräisiä hiihtäjiä, niin tällä menetelmällä se kyllä onnistuu. Itse olen ainakin päättänyt että Fis-lisenssin lunastin tulevalle kaudelle viimeisen kerran.

  Olen puhunut

  Sami H/PHS

  VastaaPoista
 3. No jopas on systeemit! Ei kai siinä muuta, kun pitää vaan hiihtää sitten jossain riittävän kovaa! Vai onko niin, että ei ehdi/ pysty tällä erää sellasiin kisoihin osallistumaan, missä olis pisteitä tarjolla?! Itse ei ainakaan mitkään pelkät pk-kisat edes jaksaisi niin paljoa kiinnostaa...

  VastaaPoista
 4. No ei siinä kunnon ja itsensä mittaamisessa ole mitään vikaa teki sen missä tahansa, pakko on silti kyllä myöntää että sen verran kilpailuluonne olen että sm-kisaan osallistuminen kiehtoo vieläkin!
  Ja pk-kisoja on aika vähän tarjolla missään...
  Samin kommentissapa kaikki tulikin kattavasti esiin. Varmaan aika paljon samassa tilanteessa olevia "harrastajia" Nyt on tehty selkeä jako Kilpailjoiden ja harrastajien välillä :)
  Tuossa kans aika painavaa asiaa laajasti aiheesta!:
  http://www.anttilaapas.info/blogi/page/2/

  VastaaPoista
 5. No, eiköhän ne liiton äijätkin heräisi, jos pk/kansallisissa kisoissa alkaisi kansallinen "kerma" hiihtää mieluummin kuin SM kisoissa. SM kisathan on todellakin tehty vain kansainvälisissä karkeloisssa kiertäviä hiihtäjiä varten. SM 50km.kin yleensä järjestetty suunnilleen juhannus aattona. Lisenssien hinnoista en edes viitsi paasata, on ne niin syvältä, että eepä tunnu hyvältä

  VastaaPoista
 6. Ilmoitan kumminkin tässä ja nyt että ainakin yritän saada päivitettyä omaa FIS-piste tilannetta, kaksi vaihtoehtoa, ainakin jompaan kumpaan pitää lähtee "nauttimaan"

  VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!