tiistai 30. joulukuuta 2014

Kilpailukausi urakoitu käyntiin

Nyt on kerrankin oikeaa asiaa hiihtoblogiin!  Tuli nimittäin aloitettua kisakausikin oikein kahden peräkkäisen kisan voimin!
Se että mitä niistä sen kummemmin on kertomista, heh kylmä oli kyyti ainakin kelien puolesta. Omassa pojat 35 sarjassa pysyin kutakuinkin matkassa, mutta yleisen sarjan kärki näyttää olevan kauempana. Niin sen kyllä ehkä pitääkin olla meikäläiseen verrattuna.
Tosiaan lauantaille olin ilmoittautunut Kuhmon sammontaontahiihtoihin. Olin lomailemassa tuolla ylä-savon korkeuksilla useamman päivän ja siltä etäisyydeltä katsottuna oli mahdollista matkustella näihin pariin kisaan.
Matkana Kuhmossa oli 10 kilometriä ja hiihtotapa oli vapaa. Keli oli suhteellisen kylmä ehkä -15 astetta tai siihen suuntaan.
Kisareitti muodostui kolmesta 3 kilsan lenkistä ja lopuksi vielä yhden kilsan rinki. Reitti oli kumpuileva jossa oli monta lyhyttä mäkeä. Oli oikein mukavaa saapua kisapaikoille ja juttua piisasi saman henkisten kanssa, suksia testasin tasan kaksi paria, nekin oli keskenään melkein samanlaiset ja vaikuttivat vieläpä keliin ihan liukkaille.
Itse kilpaileminen oli suhteellisen tasapaksua niinku vuosikaudet jo ollut. Kohtuullisen hyvin jaksaa muttei kerkee minnekään. Ei irtoo ei, sykkeet ei nouse. Kyllä se silti hieman alkaa väsyttääkin. Ei siinä mitään. Silti oli sellaista fiilistä että teoriassa olis mahdollista että vähän vauhti vielä kiihtyisi, mene ja tiedä. Kohtuullisen tiukan kilpailun ja puserruksen jälkeen 35 sarjan toiseksi sijoituin ajalla 27.08. 16 sekuntia Voittaja Ilkka Kinnusen perässä. Sen verran sitä näemmä edelleenkin veteraani on kilpailuhenkinen että tulee verrattua yleisen sarjan kärkeen. Eroa siis yleisen voittaja Markus Pörstiin tuli 3 min 6 sek. Uskaltaisko sanoa että joskus olen paskemminkin hiihtänyt.

Tulokset:
http://www.kuhmo-ski.fi/index_htm_files/sammontaonta27122014.htm


Ja toden totta heti perään sunnuntaina matka kävi Haapavedelle, luvassa perinteistä 11 kilsaa.
Kisapaikalle mennessä pientä arpomista jo mielessä suorittelin, pakkasta auton mittarissa useissa kohdissa yli 20 ja muutamissa kohdissa hiukan alle 20.
Kisapaikalle saapuessa pakkasta oli mittarissa parikymmentä, tuntia ennen kisojen alkua järjestäjien mittari oli näyttänyt -17 ja siten kisat pidettiin normaalisti.
Ilma tuntui kisapaikalla kylmälle mutta ihan siedettävälle, koska keli oli täysin tuuleton. Niinpä päätin kisaan startata vaikken koskaan olekaan rakastanut kisailua kovissa pakkasissa.
Kaksi kerrastoa kisa-asun alle ja pakkashuppu päähän ja rohkeasti matkaan.
Kilpailureitti muodostui kahdesta 5,6 kilsaa pitkästä lenkistä. Reitti oli mäkinen mutta melkoisen loivapiirteinen, eli työntämistä oli aika lailla. Tasatyöntö ja yksipotkuinen tuntui olevan kohtuullise mukavassa tikissä, perusjaksaminen hyvä kuten edellisenäkin päivänä.
Jälleen 35 vuotiaitten kisassa väänsimme tiukasti voitosta, puolessa matkaa tais olla neljä ukkoo sekunnin välein, eli sellaista meininkiä niinku hiihtokisoissa pitääkin olla.
Itsellä ehkä pientä kangistumista havaittavissa pitkin matkaa. Liekkö sitten kylmä kangisti mutta jälkeenpäin mietin missä hävisin oman sarjani voiton. Syy mahtoi olla siinä että en niihin loiviin alamäkiin lähtiessä en ollut riittävän terävänä ja hakannut vauhtia vaan huokasin ja menin laskuasentoon.. turpaan tuli sekuntikaupalla, veikkaisin.
Silti ihan kelvollisesti selvisin koko kisan läpi ja jääpuikko leuassa ja alkava kohme varpaissa sieltä vaan maaliin pusersin. Tuloksena kolmas sija ajalla 31.34. Jäin voittaja Marko Törmäselle 13 sekuntia. Yleisen sarjan voitti Kusti Kittilä ja hänelle jäin tasan 3 minuuttia.

Tulokset:
http://haapavedenurheilijat-fi-bin.directo.fi/@Bin/c72f61d490f965c7472f5379fbb2364f/1419970876/application/pdf/752702/Tulokset%20Haapaveden%20Hiihdot%2028.12.2014.pdf


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!