maanantai 23. helmikuuta 2015

Paluu voittojen tielle!

No niin jälleen yksi kisa takana, niitä onkin tänä talvena tullut tässä vaiheessa jo enemmän kuin moneen talveen aiemmin.
Ohjelmassa oli tällä kertaa Talvikisat Janakkalassa, matkana 10 kilsaa vapaalla ja yhteislähtö. Jälleen talven tyyliin totutusti olin ilmoittautunut omaan sarjaan eli 35 vuotiaisiin poikiin. Keli oli varsin märkä ja pahasti upottavakin toisinpaikoin. Kisareitti oli kolmen kilsan rinkiä kolmesti eli ei siitä kymppiä täyteen tuu millään, mut matka kaikille sama.
Oma taktiikka oli että lähtöpaukusta heti täysiä alta pois että en jää odottelemaan ketään matkaan, tiesin että yksi sieltä lähtee mukaan ja just niin kävi. Anjalan liiton Ari Mikkelä jota vastaan tässä on parissa muussakin kisassa tänä talvena saanut kamppailla. No hänellä oli alkukiihdytyksen jälkeen suhteellisen kovat menohalut joten hän otti sitten kärkipaikan ja itse iskin siihen taakse imuun. Tätä samaa järjestystä mentiin sitten vissiin kahdeksan kilsaa. Ari veti ja meikäläinen peesasi.
Varsinkin ensimmäiset viis kilsaa Arin vetovauhti riitti mulle mainiosti. Jo alkuspurtin jälkeen huomasin että hänellä oli liukkaampi suksi kuin mulla ja tästä syystä tyydyin nauttimaan vaan peesistä, muuhun en alkumatkasta olis kyennyt. Lopummasta matkaa kyllä alkoi selkeästi käydä ilmi että voitosta tässä enää meikäläinen hiihtää ja seurailin ja mietin että koska koitan ratkaisua koska vetojuhta selkeästi alkoi väsymään ja suksen luistoero oli pienentynyt. Niinpä sitten kilsa ennen maalia otin kärkipaikan ja päästelin sen minkä kykenin. Eroa tuli itseasiassa yllättävän helposti sitten.
Tästä johtuen jälleen alkoi kisan jälkeen se sisäinen kilpaurheilija huutelee mulle että oisit poika koittanu jo muutama kilsa aiemmin ja vetäny kaikki irti paremman ajan ja ranking pisteiden toivossa. Mutta eihän sitä meinannut raaskia tuttua selkää ja turvallista peesiä jättää. Kai siinä oli pieni kunnioitus kun en ollut edellä mennyttä ukkoa voittanutkaan tänä talvena kisoissa aiemmin. No maalissa kumminkin tuntui että hieman taisi jäädä voimia jäljelle.
Ihan hyvä kisa tähän saumaan kaiken kaikkiaan silti. Eroahan on reilusti yleisen kärkeen niinkuin koko ajan on ollut. Koitetaan vaan pitää liikettä yllä ja nipistää kireemmälle sitä eroa. Tässähän on vielä Kuusamon kisoihin kuukausi aikaa ...
Joo oma voittoaika siis oli 26.26 ja yleisen voittajalle Tuomas Saksalle hävisin 2.14
Tulokset:
http://www.janakkalanjana.putteri.fi/fi/Maastohiihto/Tulokset/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!