maanantai 30. maaliskuuta 2015

SM-kisat Rukalla

Tälle talvelle viimeinen kisaraportti tulee tässä! Erityisen varmaa että se tämä on viimeinen raportti on kun katsoo täällä Tampereella ikkunasta ulos niin eipä ole talvea ei, toista se oli eilen tuolla Kuusamossa, lunta oli kymmeniä senttejä kaikkialla.
Olihan se vähän niin että tynkäkisat niistä sitten tulikin kun ei saatu viestijoukkueita kasaan kumpaankaan viestiin. Täten siis kaikki keskittyminen jäi vain ja ainoastaan tuota viidenkympin kisaa varten.
Maaliskuun aikana into hiihtämiseen oli ollut melkoisen hyvä ja fiilikset ja kunto tuntuivat olevan nousussa. Monella lenkillä oli tuntunut oikein hyvälle ja odotukset oli itsellä vähän nousseet. Ihan niin ruusuista se meno ei ollut sittenkään kun se kisapäivä vihdoin koitti. Ajatuksena oli taas että sellaisella oman tyylisellä menolla perusvarman alun jälkeen nousujohteisesti hyvälle sijalle maalissa. Toteutus olikin sitten vähäsen erilainen. Energiaa oli ja fiilistä mutta heti eka mäkeen huomasin että ei jalat olekaan ihan parhaassa vireessä, poikkeuksellisen ahtaalle se meno tuntui alkuunsa, ehkä parikymmentä kilsaa. Jossain vaiheessa sitten vaan huomasin että hei, enpä hyydykään niin pahasti kuin ehkä jotkut toiset. Varovasti piti survoa niitä pirullisen isoja nousuja menemään ja yritin sitten tasaisemmilla osuuksilla pitää omaa maksimi vauhtia yllä. Suksi oli kaiketi ihan ok, kympin takalenkillä se tuntui huonommalle parissa paikassa. Enemmän liippautuneissa kohdissa se oli varsin hyvä. Energiaa riitti maaliin saakka vaikka lihaskestävyys jaloissa olikin aika lopussa. Ei huono hiihto , mutta silti taas sen verran kilpailuhenkinen luonne että jälleen jäi vähän kaivelemaan. Tuloksena siis sijaluku 60. Voittaja Heikkiselle jäin sen 15min 50 sek. Ihan tosissani lähdin kyllä hakemaan muutamaa pykälää korkeampaa sijoitusta. Eikä siihen korkeamman sijoituksen hakemiseen edes liity mitään utopiaa. Toki silti tuo tulos mikä on ei selittelyllä muutu. Siinä oli kaikki mitä tuona päivänä lähti.
Nyt niitä taitaa olla 15 peräkkäistä viidenkympin kisaa maaliin saakka.. pitäskö ottaa tavoitteeks 20 peräkkäistä...
Aloitellaan siis treenaaminen seuraavaa koitosta varten! Taidan silti lepäillä ainakin tämän loppupäivän tässä!

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
http://www.kev.fi/@Bin/564647/M_50km_tulokset.pdf

https://picasaweb.google.com/112227652142554560791/SMHiihdot2015Ruka#6132002594247574802

2 kommenttia:

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!