maanantai 22. joulukuuta 2008

Vuokatin Fis kisat

Vuokatti lienee tutuin paikka missä olen ikinä hiihtänyt jos ei lasketa paikkakuntia joissa olen asunut! Tunnelmaahan kisoissa on aina ja sinne kun menee niin on melkein kuin kotonaan, tutut vaaramaisemat ja rakennukset ja latupohjat! Tuttujakin on kertynyt kisavuosien saatossa niin paljon että ei verryttelylenkillä ja pukuhuoneessa tarvitse tuppisuuna olla!
Sitten itse kisaan...Lauantaina siis 15 km vapaan startti, kilpailijoita noin sata. Jo pitkin viikkoa oli ollut kehossa pientä outoa tunnetta ja verrytellessäkin tuntui ettei kone oikein lähde pyörimään, koitin sitten vetää pitkän alkuverryttelyn ja kunnon hien pintaan. No starttasin rohkeasti matkaan ja vauhti oli ihan kohtuullisen tuntuista, vaikkakin hartioissa kiristi koko ajan ihan kuin ois pieksetty selkä! No tuohon mäkiseen maastoon rupesi sitten hiukan kroppa pistämään vastaan ja happi ei tarttunu, oli hiukan hankala hengittää. Viimeisellä kierroksella täydellinen tiltti, olin saanut edellä lähteneen Vesteris Villen kiinni , mutta viimeisellä kierroksella isossa mäessä hän ohitti ja jätti mut peesistäkin, lopulta voitin Villeä sentään parikymmentä sekuntia. Mutta viimeinen kaksi kilometriä ei meinannut tulla millään kunnolla! Maalissa hirmuinen yökkäilysessio, tyhjää oksentelee, mittään ei irtoa. Sijaluku siis lopulta 40. Voittaja oli Ohtosen Olli! Senhän näki kyllä jo verryttelyssä että Olli voittaa, sanoinkin sen hänelle! Ohtosen olemus vaikutti jotenkin muutenkin siltä että sm-kisoissakin saattaa meininkiä riittää! Oma hiihtoni ei tuntunut hyvälle mutta hiukan optimismiakin jäi kun huonolla tuntemuksellakin ero on sellainen jotenkin siedettävä, tai voidaan ainakin sanoa että monesti oon saman verran jäänyt paremmallakin hiihdolla vastaavan tasoisille miehille! pakko olla optimistinen!
Tulokset:http://www.championchip.fi/skriptit/tulokset/index.asp?id=509

Sunnuntaina sitten olikin vuorossa yhteislähtö perinteisellä hiihtotavalla! Siitäkin oli paljon ennakko asenteita ja mielipiteitä ihmisillä kun sata ukkoa laitetaan menemään kerralla baanalle, no mun näkökulmasta kisa sujui kutakuinkin ongelmitta, tietty ainahan siellä hiukan ruuhkan tynkää on mutta kellään ei tainnut pahemmin välineet rikkoontua ja lopulta tulokset ratkaistiinkin ennenkaikkea hiihtämällä..
Itsellä oli hiukan parempi olo kuin lauantaina mutta sittenkin ehkä jos kroppa olikin lähtenyt käyntiin niin edellispäivän yökkäily painoi ja teki ainakin vatsalihaksissa kipeää....liekö krampissa ollu hiukan... Alkukierros meni aaltoilevassa junassa hiihdellen, milloin jarrutellen ja sitten kovasti kiihdytellen. Taaskin meinas mennä vähän tuo suksen valinta politiikka harjoitteluksi ja näin ollen suksi kovasti lipsui, ladun sivua juosten meni kohtuudella mutta ei voinut laisinkaan rennosti mennä ja jäisessä raiteessa tuolla nollakelillä ei ollutkaan pitoa juuri mitään. No huomasin että hartioissa sentään oli jonkun verran voimaa jäljellä ja niinpä sitä vaan sitkeesti tultiin maaliin saakka! Nyt tuosta kisasta jäi sopivasti hampaakoloon...täytynee vaan jatkaa omaa treenihommaa, vielä se joku päivä kenties kulkee! Sunnuntain kisanhan voitti Jälleen Ohtosen Olli joka näyttäisi pääsevän hyvään iskuun näin sm kisoja lähellä! Kakkosena äärimmäisen tiukan kisan jälkeen on toinen legenda Tero Similä joka myöskin on viime aikoina väläytellyt nousukuntoa. Katsotaan mitä jätkät saa sm-kisoissa aikaiseksi! Onnea matkaan!
Oma sijoitukseni siis sunnuntaina 36. Kärkeen eroa 1.52 kumpanakin päivänä sentään muutama kilpailija enemmän takana kuin edelle eli hyvin olen keskikastiin juurtunut!
Tulokset:http://www.championchip.fi/skriptit/tulokset/index.asp?id=510

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!