sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kohtuullisen kivaa kulkua Kontiolahden kisassa

Keli kovasti kivinen..Kunto kevyesti keskeneräinen...Kivaa kuitenkin koko kisan kulku...kehnoa kun kantti korkkasi kiveen kapulasta...kallis korvata kulkevin kisa kapine...kenties kisat kovenee kun keli kylmenee??

Tällaista sanaleikkiä mielessä tuon kisan tiimoilta. Todellakin lumi oli mennyt Kontiolahdenkin baanalta kovasti vähiin, naarmuilta ei voinut välttyä suksen pohjissa millään. Toinen ongelma oli että verryttely oli hiukan haasteellista kun kisabaana suljettuna ja lunta ei juuri muualla kuin tuossa lyhyellä ladun pätkällä. Kisan aikana ei voinut välttyä tyystin ruuhkalta koska reitti oli varsin kapea ja kilpailijoita oli paljon monella kierroksella ja monesta sarjasta. Välillä sitten joutui hiihtämään pakon edessä liian hiljaa kun ei vaan sopinu hitaampien ohi joka kohdassa. No valittamista lopulta kumminkin kokonaisuutena ei mulle juurikaan jäänyt. Hiihto maistui melko lailla hyvälle, joskin vaikeuksia oli aika lailla, ja jauhoinen tykkilumi joka toisin paikoin upotti ja toisin paikoin sitten oli vain pelkkä kiiltävä jää oli omiaan tekemään hiihdosta horjuvaa ja raskasta. Kisaan lähdin taas tyypillisesti omaa suhteellisen kovaa vauhtia ja hiihto sujui ihan ok. paitsi että viimeisellä kierroksella oli jonkin asteisia vaikeuksia, mutta onneksi se sittenkin tuli ihan kunnialla loppuun saakka. Tuloksena siis ihan mukava sijoitus 13. kovassa seurassa. Eroa voittaja Lari Lehtoseen tuli 1.28 eli meikäläiselle ihan hyvä vauhti. Nyt täytyy vain koittaa vielä hieman parantaa omaa vauhtiaa jos mahdollista, kumminkin uhoaminen täytynee jättää joillekin muille. Kyllä tässä nyt on kumminkin aika valoisan tuntuinen meininki...ranking pisteet karttuu jos joku joskus vielä sellaiset listat saa värkättyä...niitä odotellessa...