sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Paremman ranking sijan metsästys osa ties kuinka mones=ikuisuusprojekti

Talven mittaan on vauhti ja hiihtofiilis ollut kovasti ailahtelevaista ja sitä rataa on tullut ranking listallakin melkoista sukellusta. No tän jo melkein loppuun kolutun viikon aikana hiihtotuntuma on ollut pitkästä aikaa jollain tapaa plus-merkkinen sentään. Perinteinen varsinkin on tuntunut olevan ok.
Lauantaina sitten Noormarkun Nopsa järjesti kansalliset ranking-kisat. Sinne siis suuntasin minäkin. Talvipakkaset joutuivat väistymään ja keli on hyvää vauhtia menossa toiseen ääripäähän, räntää satelee parasta aikaakin. Eilinen keli oli siis pitkästä aikaa jossain määrin haastellisempi voitelukeli kun perinteistä mentiin. No onnistuin suksen laitossa itse asiassa ihan mainiosti. Oikein toimiva oli voideltu pitosuksi joka kumminkin joutui verryttely sukseksi kun sen syrjäytti pitopohja suksi joka tuntui olevan liukas. Kisa käytiin kolme kertaa kolmen kilometrin lenkillä. Reitti siis oli vaihtelevaa maastoa lyhyine nousuineen. Suksessa oli pitoa ja luistoa, mitään kompromissia ei siis tarvinnut etsiä. No olevinaan starttasin reipasta vauhtia, silti kolmen kilsan kohdalla olin kärkeä perässä 20 sekuntia epävirallisen kellon mukaan. No sen jälkeen seuraavat kuusi kilsaa menikin paljon mukavammin kun en jäänyt kuudella kilsalla enää sitten kun vain 10 sekkaa lisää. Kone siis käynnistyi vasta ekan kierroksen jälkeen, harmin paikka sillä tuollaiseen maastoon pitäisi olla hereillä heti alusta saakka. No joka tapauksessa ihan mukavalle se tuntui ja ainakin taas pienen napsun verran on meininki menossa parempaan suuntaan taas. Voittaja kisassa oli siis Raision Kuulan kokenut kova menijä Jari Jaakkola ja toisena Viialan Virin Juha Kesti-Helia. Itse siis sijoituin kolmanneksi puoli minuuttia voittajalle jääneenä. Kaipa tämä oli jonkinlainen positiivinen merkki vaihteeksi taas tästä hommasta. Samalla voi julistaa "projektin SM-Kontiolahti 2010" viimeisen vaiheen alkaneen, koitetaan nyt sitten siellä pinnistellä viimeistään kunnolla ja toivoa että voisi edes varovaisesti hymyillä kevät auringon kanssa kilpaa!
Tuloksia:http://www.noormarkunnopsa.fi/images/stories/Liitetiedostot/Hiihto/Kansalliset%202010/tulokset_tulostettava.pdf

Matkavauhtia koitin ylläpitää!


Kovalla rutistuksella maaliin saakka!


Maalissa vähän aikaa happea haukkoen.


Tuossapa ne kisasukset sitten.


Ja koko salskea palkittavien joukko yhteispotretissa.

2 kommenttia:

  1. Kovin on tuttuja maisemia kuvissa. Nuita tullu joskus hinkattua enemmän kun tarpeeks. Melekonen vuoristorata eikös vaan? :D

    VastaaPoista
  2. Joo ihan mukava vuoristorata! ylös alas ylös alas. Jokseenkin tietty aika pieniä "vuoria" mutta mulle kelpaa sellaiset :)

    VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!