sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tampereen talvikisat 2011

Mun "mini tourin" toinen osakisa pidettiin tänään täällä Tampereella kaupin urheilupuistossa. Pakkasta oli kisan aikaan ehkä kymmenisen astetta, mutta tuuli oli suhteellisen raju. Tuntuu että kaupissa stadionilla tuulee aina kovaa.
No itse kisaan. Matkana oli siis kymppi vapaalla hiihtotavalla. Täytyy kyllä todeta että eilinen riehuminen kangasalla oli omiaan väsyttämään mun jalat. Tänään tuntui matkan alusta saakka että raskasta tulee olemaan. Lähdin porukan ensimmäisenä matkaan joten en tiennyt muiden alkuvauhdista vähääkään. No suhteellisen pian muiden alkuvauhti ja totuus omasta vauhdista selvisi kun takaa tuli Samuli Suokko ja paineli ohi ja jätti jo reilusti ennen puolta matkaa, koitinhan mä peräänkin sännätä mutta juuri olin vetänyt nousun pirunvuorelle kuntooni nähden liian optimistisesti.
Reitti siis oli oikein reippaanlainen, nousua ja laskua ja monenlaista kaarrosta ja käännöstä, oikein legendaarista ja oikeaa maastohiihtoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Tällainen parin päivän rykiminen miehekkäisiin kisamaastoihin on hyvää treeniä ja koulutusta. Melkein väkisinkin tällainen nuori ja kokematon urheilijakin alkaa kehittymään kun tuollaista settiä pääsee vetämään.
Suokko meni ja toisenkin kierroksen sitten painelin menemään sen minkä pystyin. Jaloissa kyllä painoi reippaanlaisesti ja missään vaiheessa ei hiihto tuntunut hyvälle.
Jälleen kumminkin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että kyllähän se tulos on ihan odotetun kaltainen. Työsarkaa riittää kansalliseen kärkeen nähden.
Sijaluku siis oli 11. Aikaa reitille kulutin 26.17 eli 2.02 enemmän kuin voittaja Lari Lehtonen. Toinen oli Matti Aalto ja kolmas oli Samuli Suokko.
Tuloksia:
http://tyritys.sporttisaitti.com/@Bin/127574/tulokset.html

1 kommentti:

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!