maanantai 31. maaliskuuta 2008

Hiihdot alkaa olla paketissa

Rukalla oli sitten reitit värkätty siihen malliin mäkiseen maastoon että se oli juuri niin kova kuin odotettiin ja pelättiin! Kelihän oli äärimmäisen mainio ja auringostakin saatiin nautiskella. Sunnuntaina tietty viiskymppisen aikaan oli suht märkää eikä aurinkokaan paistanut, mut hyvin tyypillinen arvokisa viiskymppis keli.
Omalta osalta kisat olivat todella rankat, pistin itseni todella lujille. Olin asettanut itselleni suhteellisen kovat tavoitteet kun olin tuntenut olon hiihdon suhteen paremmaks kuin pitkiin aikoihin juuri kisojen kynnyksellä.
No kaikki ei kumminkaan mennyt täysin odotuksien mukaisesti, katastrofiakaan ei onneks tullu.
Kympin kisassa ensimmäistä kertaa elämässä johdin sm-kisaa vaikkakin se oli todella lyhyen hetken hurmaa :D Siihen kisaa starttasin suhteellisen reippaasti ja meno tuntui maistuvan, vitosen väliaikasijoitukseksi sitten merkattiin sijaluku 30. se olisi ollut ihan mukava loppusijoituskin mutta kun toinen kierros otti niin koville ettei lie koskaan kympin kisassa. Matkan aikana kävi oksennus suussa pariin otteeseen ja hiihtäminen oli jo melko kankeaa. Maalissa sitten pitkä sylki lensikin oikein kunnolla kolmeen otteeseen, oli se varmaan yleisön upeaa katsella. Joku sieltä huusikin että: "kyllä urheilu on hienoa!"
Lopulta sijoitus oli sitten 52. ja jäin Voittaja Jauhojärvelle 2.30 minuuttia. Tiukassahan siinä ne sekunnit oli että puolen minuutin parannuksella olis sija parantunu 20 pykälää.

Lauantain sprinttiviestissä fiilis oli aivan mahtava ja tulos omalta osalta sen mukainen. Ekassa vedossa seurailin kavereiden perässä ja se ei vielä tuntunut juurikaan missään. Toisella ja kolmannella hiihdin oman karsintaryhmän nopeimmat ajat. Ne ajat on myös melko vertailukelpoiset muidenkin ryhmien aikojen kanssa. Harmi vaan kun Timppa ei silloin ollut parhaassa vireessä joten finaalista jäätiin ulkopuolelle. No ainakin vaikutti että Timokin sai tosta ainakin pienen palasen kaipaamaansa motivaatiota, eli hänen vauhti kiihtynee jatkossa?

Ja Sunnuntaina sitten legendaarinen viiskymppinen! Itsellä ensimmäiset 15 km olivat jostain syystä liian hitaat, jopa meikäläisen alkuvauhdiksi liian hitaita, tuntui vain ettei millään pääse kovempaa vaikka haluaisikin, sit alkoi rullata paremmin kun kolmatta seiskapuolikasta mentiin, ja sijoitus pikkuhiljaa nousemaan. Harmillista on se että suksi ei toiminut reitin joka puolella..toisaalla se lipsui ja sit tuntui ettei se kamalan liukaskaan ollut. No luulen kyllä että tosi monella muullakin on ollut samankaltaisia ongelmia. Kierros toisensa perään meni hyvin ja sijaluku kipusi paremmaks pykälä kerrallaan, viimeiselle kierrokselle kun lähdettiin niin arvelin että nyt otan itsestä mittaa ja pistän kaiken ja vielä enemmän peliin, tuntui kulkevan, kunnes seiskan perällä takareisi kramppasi, parku pääsi suusta ja jouduin pysähtymään. Onneks se jotenkin siitä hieman hellitti, tosin sattui koko loppumatkan aika kovaa ja kiriminen jäi pääosin siihen. Oli vaan niin paljon väsyneitä miehiä edellä että siltikin vielä sijoitus parani ja sijoituin lopulta suht hienosti sijalle 28. Minimitavoite siis täyttyi, mutta sit olis tavoite täyttyny jos sijoitus olis ollut 10 pykälää parempi.
Erityisen hienoa oli katsoa Markus Pörstin nousemista Suomen huipulle. Tässä kun on läheltä hänen tekemisiään seurannut on todella hienoa huomata että työ tuottaa tulosta. Onnea siitä! Äärimmäisen mukava mies ja urheilijana jalat maassa, parempaa edelleen odotettavissa!
Tietenkin Jauhojärvi on tällä erää ihan ykkönen ja hänelle siitä myös terveiset(tuskin lukee tätä tekstiä mut kumminkin)
Tässä tietty vois kehua kaikkia hiihtäjiä mut tulee liian pitkä teksti, mahtavia suorituksia nähtiin ja kaikki maaliin hiihtäneet on eräänlaisia voittajia kumminkin! On tää hieno laji!
Ainakin itselleni todistin tuolla Rukalla että olen ihan varteenotettava kilpahiihtäjä, josko sitä ens kaudellakin sitten painellaan...

http://www.rukasm2008.fi/maastohiihto/

3 kommenttia:

  1. Sehän tähän vielä piti lisätä että paljon onnea Espeni! 29 vuotta eikä ihan suotta! :D olo on raihnainen, johtuuko vanhenemisesta vai liekkö hiihdoilla osuutta asiaan!?

    VastaaPoista
  2. Onnea äijänköriläälle. Vaikka nuoripoikahan sie vielä oot :D

    VastaaPoista
  3. Juu onnea vaan vanhenemisen johdosta täältä Jykylästä R&A-linjalta! Kakkuja ja kuohuvaako, vai vasta viikonloppuna??? Jos ei nyt niin sitten viimestään vuoden päästä... se on kuule niin, että elämä loppuu kolmikymppisenä tai jotain...

    VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!