keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Mietteitä

Tän blogin otsikko hassuhiihtäjä....liekö se edes ollenkaan kuvaava...no en mielestäni liiallinen tosikko ole ainakaan. No kumminkin hiihtoura kilpatasolla vääjäämättä lähenee loppuaan. Voiko sen jälkeen enää kirjoittaa saman otsikon alle. Onko sitä enää hiihtäjä, vai mikä sitä sitten on.
Vai pitääkö otsikon olla : "Hullu kuntoilija" vai "sekopäinen lenkkeilijä" vai mikä hemmetti, täytyypä pohtia.
Toinen mitä olen pohtinut, ja sitä lienee moni muukin pohtinut täällä p-savossa ja muuallakin. Piirien välisistä eroista, kun täällä hiihtopiirin herrat surkuttelee että kun ei tuu menestystä. Mietin että mitä toisissa piireissä tehdään eri lailla kun joistain alueilta tulee menestyjiä kansallisella tasolla reilusti enemmän. Pohjois-savosta ei ketään. Missä vika ? seuroissa? piirissä? Kuuleman ja näkemän mukaan ainakin joissain piireissä on myös valmennustukea aikuisille ja sitä kautta pyritään saamaan menestystä valtakunnallisella tasolla. On jopa ihan leirejä, sen luulis nostavan asennetta ja henkee.
Ja sitten P-Savon alueella piirillä ja seuroillakin olis mahiksia saada kunnon tiimejä, hyvällä rekrytoinnilla yms? Ainakin jo pelkästään täällä Kuopiossa asuu vaikka millä mitalla kansallisen tason miehiä ja naisiakin, suurin osa vaan edustaa jotain muuta kuin pohjois-savolaista urheiluseuraa...
Lahjakkuuksiakin löytyy paljon, osa lopettaa, osa jatkaa, come backkejäkin välillä esiintyy, tietty pääasia on se että harrastamisesta nauttii ja tykkää.
Olihan tässä ei kovinkaan montaa vuotta sitten P-savostakin kaks eri miestä samana vuonna kymppisakissa sm kisoissa, mutta kannustettiinko heitä piiristä? toinen edustaa nykyään eri piiriä, toinen on lopettanut, senkin asian toki ymmärtää että aika aikansa kutakin. Mutta kaivattaisko jotain lisää? oon nyt tätä pähkäilly tässä liian kauan tänään koneella, välillä vastaillu meseen ja puhelimeen..
Kommentoikaa näitä asioita te nimettömät ja kasvottomat mukavat ihmiset jotka tätä vilkuilette:)

4 kommenttia:

 1. Hienoa kun otit asian esille!
  Piiri on mätä ja monet seuran johtohenkilöt/muut kyräilijät sen mukana. Esimerkkejä nähneenä ja juttuja kuulleena vuosien varrella, ei ole mikään ihme,että joiltain menee kenties motivaatio sekä hermotkin näihin pelleihin. Ehkä joissain tapauksissa on saattanut muutosta tapahtua, esim. henkilövaihdosten johdosta tai jostain muusta johtuen(veikkaan,en tiedä). Sen enempää tässä tarvitsee tuskin alkaa puimaan, ainakaan vielä. Onpahan mielipide ainakin sanottu ja vieläpä nimettömänä!

  VastaaPoista
 2. Minä sanoisin, että p-savon hiihto on tällä hetkellä tauloudellisten ja valmennuksellisten vaikeuksien kourissa. Olosuhteita se ei ainakaan ole tässä Kuopion seudulla kiinni. Olisiko asiasta vastuu sitten piirillä, seuroilla vai sitten ihan urheilijalla ja mitenkä tuommoinen teami toiminta sopisi savolaiseen mentali teettiin...

  Itse sen verran asiaan perehtyneenä voin ainakin sanoa, että pieni apu muilta tahoilta ei ainakaan ole pahitteeksi.

  Ehkä naurettavin kehityksen suunta on PHS:n kehittämä maksullinen kisa voitelu seuralaisille(20€). Seuraavaksi ne varmaan maksaa, että saavat laittaa asuihin mainoksia;)

  VastaaPoista
 3. Rajuja kannanottoja! lisää kommentteja kaivataan!
  Asiasta toiseen..kuulin huhuja että Kuokkasen Mikko-Pekkakin olis jättämässä kilpaurheilun, sanokaa nyt joku ettei se sentään ole totta! Lahjakas kaveri ja kova jätkä, mahiksia olis kyllä!
  Näin ne rivit piirissä harvenee..

  VastaaPoista
 4. Jep, jossain vaiheessahan oli piirilläkin yritystä, tämä nuorten aikuisten tiimi, missä mm. me molemmat olimme mukana, pari leiriä pidettiin, ja rahaakin jopa luvattiin. Päivää ennen nuorten SM:miä jouduin ompelemaan kuteisiini tyhmiä mainoksia, mutta mistään ei rahaa kuulunut. Olisikohan ollut seuraava vuosi, kun samaiseen ryhmään huolittiin enää junnuja, elikkä siinä 18 kulmilla olevia, ja hieman valikoidusti niitäkin. Aikuiset unohdettiin kokonaan!!! Tämän hetken tilanteesta olen vähän pihalla, mutta sen verran huomasin nuorten SM tuloksista, että ainakin piirin nuoret naiset ottivat useamman mitalin, toivotaan että myös he jatkavat, samaten kun mm. Kuokkanen ja muut lahjakkuudet miesten puolella! Piirin pitäisi tukea heitä, unohtamatta heitä sitten muutaman vuoden päästä kriittisellä ajanjaksolla siirryttäessä junnusarjoista aikuisiin - siinä vaiheessa tulosta ei varmasti heti tule, mutta ei pitäisi heti luovuttaa!!! Jep, taidan minäkin paasata vaan kovasti... Tsemppiä kaikille, jotka jaksatte vielä hiihtoa harrastaa, vakavasti tai vähemmän vakavasti!

  VastaaPoista

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!