maanantai 9. helmikuuta 2009

Kontiolahden kansalliset

Pitkästä aikaa taas pääsi tositoimiin erinäisten pikku ongelmien jälkeen. Jotenkin jo mieli tekikin jo päästä kisabaanalle vaikkakin tietty epävarmuus vallitsi. Keho ei ollut tuntunut viikolopun aikana ihan omalle, jokseenkin puutuneen oloiset lihakset, mutta kyllä se siitä vaan lähti rullaamaan jollain lailla. Alkuunkin rynnistin suhteellisen kovaa omasta mielestäni, kuulin väliajoissa että siinä alkumatkan aikana vissiin viiden kaverin kanssa suunnilleen samanlainen aloitusvauhti. Siitähän alkoi into kasvamaan että perhana koitanpa sitten ottaa voiton koko kisasta. No siihen ei sentään rahkeet lopulta riittänyt ja kakkossijakin luisui käsistä kymmenen sekunnin päähän kun jaksoin lujaa vain 12 kilometriä. Kohtuullisen hankala on ampumahiihtomies voittaa hänelle mitä luultavimmin parhaiten sopivalla matkalla. Väliaikoja kuulin oikein mainiosti koko kisan ajan useammasta kohdasta, oli oikein mukavaa taas!
Keli itsessäänhän ei oikein ollut mun suosikki, kovasti tuulinen sää tuntui kylmälle ja alkuverryttelyssä piti tosissaan liikkua että pysyi lämpöisenä. Jonkun verran oli lumisadettakin välillä ilmassa, sitä myöten hiihtobaanakin hieman pehmeä joskaan ei varsinaisesti upottanut.
Tuloksena siis kolmossija Voittaja Jarkko Kauppiselle jääneenä 36 sekuntia, Kakkosena oli kova ja varma menijä Hyrynsalmen iskusta Pekka Kemppainen jolle jäin 10 sekuntia.
Ihmeellisen pieni oli suosio noilla SM-esikisoilla kun lopputuloksissa on vain kahdeksan karpaasia. Kuitenkin tämä varmaan oli ihan hyvä harjoitus kisojen järjestely porukalle. Itsekin sitä hieman testanneena huomasin että kenties vielä ladunvarsiukoilla hiukan oppimista, itse olin latuun tutustumassa ennen omaa starttia. Junnut hiihtivät silloin kilpaa kahden ja kolmen kilometrin lenkeillä..stadionilta pääsin normaalisti liikkeelle mutta sitten yksi valveutunut järkkäri pysäytti ja sanoi että ei saa mennä sinne perälenkille eli 5 ja 6 km:n takalenkille. Ihan oikein hän teki siinä, en olisi saanut olla ladulla ollenkaan kisojen aikaan. No varmaan saman kaverin ote rupes lopummassa lipsumaan kun miesten kisa oli menossa niin silloin sitä samaa kisalatua jota mä en saanut kiertää tuli joku pikku juniori jonkun aikuisen kanssa ja vieläpä väärään suuntaan. Tämä ei aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia tai muuta mutta ihan vaan näkökannan vuoksi otan asian esiin.
Niin tästäpä sitten on omalta osalta ihan kohtuu hyvä jatkaa ja koittaa josko tuon kropan saisi hieman paremmin hereille loppukautta kohden, toivottavasti turhat ongelmat on taas ohi tässä vaiheessa ja pääsee perus harjoitteiden kautta pitämään tuntumaa yllä..
1 111 KAUPPINEN Jarkko Iisalmen Visa
39.10,1 0,0
2 109 KEMPPAINEN Pekka Hyrynsalmen Isku
39.36,3 26,2
3 115 SEPPÄ Esa Joensuun Kataja
39.46,3 36,2
4 108 TOLVANEN Olli-Pekka Joensuun Kataja
39.59,1 49,0
5 113 KANTANEN Janne Pieksämäen Veikot -98
40.16,0 1.05,9
6 112 PIMINÄINEN Mika Lieksan Hiihtoseura
42.07,8 2.57,7
7 114 PYLKKÖNEN Oskari Imatran Urheilijat
42.34,2 3.24,1
8 116 VOUTILAINEN Juuso Riistaveden Urheilijat
42.38,2 3.28,1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!