sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Piirinmestaruuskisat

Piirinmestaruuskisoihin Pärnävaaralle tulikin sitten oikein viimeisen päälle talviurheilukeli, pakkasta pitkälle toistakymmentä ja lumi narisevaa pakkaslunta. Itse kisaan oli ilmoittautunut harmillisen vähän kilpailijoita, syytä siihen miksi pm-kisat ei tuon enempää kiinnostaneet on vaikea arvailla.
No lauantaina kymmenen kilometrin henkilökohtainen kisa vapaalla tavalla. Oma fiilikseni tuntui edellisenä iltana varsin mainiolle kun kävin lenkillä. Kuitenkin itse kisassa lievää epävarmuutta ja tukkoisuuden tunnetta oli. Painelin minkä kykenin ja kuulin väliajoissa olevan tiukkaa seurakaveri Tolvasen kanssa, aiemmin oli jo selvää että toinen Katajan huippumies vie sen kisan eli Variksen Kari, hän oli jo sen verran hyvin ottanut etumatkaa heti kisan alusta saakka. Eikä auttanut mitään jouduin nöyrtymään myös Olli-Pekalle mäkisen reitin loppuvaiheilla viimeisessä tapponousussa oli meikäläisen reisistä eväät syöty ja vauhti oli jo pudonnut, sinnittelin sitten maaliin sijalle kolme. Täytyy sentään todeta että en huonoille miehille hävinnyt eli pientä tyytyväisyyttäkin täytynee olla.

1.  Varis Kari         JoKa        25.01,5    
2.  Tolvanen Olli-Pekka     JoKa        25.59,8   +58,3
3.  Seppä Esa          JoKa        26.14,0  +1.12,5
4.  Heikura Kari        JoKa        27.07,0  +2.05,5
5.  Piminäinen Mika       LieHS        27.08,9  +2.07,4

Sunnuntaina sitten viesti 4x10 kilsaa. Joukkueita oli mukaan ilmoitettu neljä. Sen verran näytti selkeälle jo paperilla homma että melkoinen mullistus olis pitänyt tulla ellei oltais mestaruutta Katajalle viety! Oma osuuteni oli siis kolmas eli ensimmäinen luisteluosuus. Olipa helppo lähteä matkaan kun siinä vaiheessa oli eroa jo aivan valtavasti toiseen joukkueeseen kun aloitusmies Kari Varis ja toisen osuusen O-P Tolvanen olivat jo repineet niin huikean eron ettei muita näkynyt. Eli oma kisa osuus oli oikeastaan tavallan vain kova harjoitus...ajattelin ottaa revanssin edellispäivän omaa aikaani vastaan ja kyllähän se kulkikin sitten paljon paremmin kuin lauantaina, paikat oli auenneet jonkun verran, tietty silti perse lihaksissa huomasi että on tullut luisteltua nihkeällä lumella. Niillä vähillä tasaisilla osuuksilla mitä tuon kisan reitille mahtui koitin ihan hieman passailla ja rennosti luistella. Ei vaan malttanut nousuihin kummemmin löysäillä vaan loikkaa tapailin ylä mäkiin ja lopulta tuloksena varsin hyvä aika 25.22. Ankkuri osuuden Timo Varikselle ei siis jäänyt sen vertaakaan kilpailupaineita kun meikäläisen hiihto kulki niinkuin pitikin, sieltäpä se Timppa sitten tuli ihan mukavasti ja helposti voittajana maaliin, jospa hänenkin sairastelut olisivat ohi taas tältä erää ja kisavire nousisi, ainakin hyvä suunta on taas menossa kehityksellä! Tuo kyllä innosti ja motivoi itseäni kun onnistuin saamaan noin paljon paremman ajan kuin edellisenä päivänä, eli en taida ihan huonossa kunnossa ollakaan..toivotaan että jatkossa menee saman suuntaisesti kilpailut.


Viikonlopun kaksinkertainen piirinmestari Kari Varis edustavan näköisenä kuvassa! Toivotetaan onnea ensi viikonlopun Finlandia hiihtoihin!

Reitit oli aivan upeassa kunnossa ja aurinko paistoi Sunnuntaina, tästä ei talviurheilukeli paljon pysty paranemaan!

Lauantaina hieman hämärämpi keli mutta stadion alue kaikkineen on upea ja puitteet on kunnossa vaikka millaisia kisoja järjestää, kuten nämä kaksi kuvaa todistaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!