tiistai 28. joulukuuta 2010

Iisalmi hiihdot

Kerran pakkasen takia siirretyt iisalmen hiihdot saatiin sitten toisella yrittämällä pidettyä ja keli oli sopivan lämmin. Ensimmäiseen yritykseen en ollutkaan mukaan ilmoittautunut mutta toisella kertaa olin koska muutenkin ylä-savossa olin joulua viettämässä. Melko moni muukin urheilija oli tullut mukaan siirrettyyn kisaan, kenties jopa enemmän kuin olisi ollut kisan alkuperäisenä päivämääränä.
Kilpailu hiihdettiin kahden ja puolen kilometrin lenkillä ja kilpailijoiden ihmetykseksi iisalmelaiset olivat onnistuneet taikomaan ladulle valtavan määrän hiekkaa ja kiviä. Siis luntahan ei savossa kauhean paljon ollut ellei nyt ole tullut parin päivän aikana. Kumminkin iisalmessa on lumetusjärjestelmät ja kaikki. Olisiko kisan voinut järjestää vielä vähän lyhyemmällä mutta kokonaan lumetetulla reitillä?
No jokatapauksessa kyllä tuollakin reitillä miehet ja naiset järjestykseen saatiin. Muutaman kerran suksi jyrähti kiinni maihin tai jonnekin siten että liuku keskeytyi kokonaan. Uusi suksi samantien hiontaan... käyttökapistuksia kai ne lie??
Itse kisa ei omalta kohdalta kauhean paljon hurjia fiiliksiä nostanut kerrottavaksi. Peruspuurtamista ja toi perinteinen on tänä(kin?) talvena ollut aika hankalaa. Hartioissa oli sellainen perus duunarin jumi ja käden liikkui liian heikosti tuollaiselle radalle missä tasaista osuutta oli reilusti. Alusta asti painelin mielestäni kovaa ja tasaista vauhtia, mutta kello ei vaan tykännyt siitä menosta. Peeseihin ei ollut asiaa, puristus puuttui. Maaliin jaksoi helposti , siinä se suunnilleen oli. Voittaja oli kovan luokan menijä eli Tero Similä, hänelle jäin 3.39 ja sillä ajalla oli tyytyminen sijaan 13. No nyt on kausi avattu pertsallakin ja tietty tarkoituksena että sitäkin tyyliä hieman kovempaa hiihdän jossain vaiheessa taas, katsotaan jatkossa onnistuuko.
Kisan jälkeen hyppäsin autoon ja ajelin hämeeseen, kotipuolessa tuli reippaanlainen lumituisku vastaan ja nyt täällä ainakin näyttäis että lunta alkaa olla riittävästi. Eilen ei tullut urheiltua mutta kohta vois lähteä sukset jalassa vähän happea haukkaamaan tonne raittiiseen ilmaan.
Kilpailun tulokset:
http://iisalmenvisa.com/images/stories/KansIisalmenHiih2010.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä enemmän tänne kommentteja laittaa,
sitä enemmän mullekin bloggaus maittaa!